Hlavní obsah

Jedno oko je spokojené, druhé pláče, glosoval Komňacký pohárové loučení

Josef PešoutSport.czPrávo

Na nizozemském celku z Alkmaaru se zastavila cesta jabloneckých fotbalistů letošní pohárovou Evropou. „Jedno oko je spokojené, že jsme doma odehráli dobrý zápas, ale druhé oko pláče, protože jsme nepostoupili,“ vyjádřil svoje pocity trenér František Komňacký po odvetě 3. předkola Evropské ligy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

Výsledek 1:1 považuje Komňacký za spravedlivý. „Našim hráčům a tím i sobě jsem ale přál, abychom utkání dotáhli do vítězného konce. Za přístup by si to kluci zasloužili. Na mužstvo jsem hrdý, protože nepřipustilo černý scénář, že si Alkmaar bude dělat, co chce,“ zdůrazňuje kouč.

„Moje obavy, že nezvládneme zvolenou taktiku, se nevyplnily. Tři dny po ligovém duelu s Mladou Boleslaví jsme šli do duelu s vůlí a agresivitou. Trošku lituji, že jsme se nedostali do vedení, byť jsme k tomu měli šance. Snížení ztráty z prvního zápasu by nás ještě více povzbudilo a soupeře možná znervóznilo. Takhle jsme šli do druhé půle za stavu 0:1, a tím byla postupová tajenka rozřešena ve prospěch hostí. Dát za poločas čtyři góly by proti Alkmaaru asi nedokázal nikdo,“ věděl trenér.

Ale konec účasti v poháru bral sportovně. „Vyřazení nemění nic na tom, že se loučíme se vztyčenou hlavou. Na odvetu budeme vzpomínat v tom smyslu, že jsme ji odehráli na hranici možností. Jen mě trochu mrzí naše pasivita v prvním zápase, který byl pro vývoj klíčový,“ uvažuje Komňacký.

Ani duel s Alkmaarem ale nevyprodal jabloneckou Chance Arenu. „Plno by snad bylo jen za předpokladu vstupného zdarma a majitel klubu pan Pelta by k tomu dal každému divákovi šálu, dres a sedmičku vína,“ usmívá se trpce jablonecký trenér.

Ale hned zvážní, když přijde řeč na velkou marodku v týmu. „Na místě pravého beka hrál Filip Novák, což byla až čtvrtá volba při absenci Krajčíka, Zábojníka a nově i nemocného Eliáše. Novák přitom ani nedohrál a zranění se obnovilo Vošahlíkovi. Marodka, na níž jsou i další hráči, nabývá obřích rozměrů a horko těžko budeme dávat dohromady sestavu pro nedělní ligový duel na Spartě. Sám jsem zvědavý, jestli najdeme aspoň jedenáct zdravých hráčů,“ dodává Komňacký, jehož čeká náročný program. Po nedělním duelu na Spartě se připojí k reprezentaci, kde zastává funkci asistenta Michala Bílka. Národní tým hraje ve středu v Norsku.

Reklama

Související témata: