Hlavní obsah

Jsem na tým hrdý, tvrdil jablonecký kapitán Pavlík po vyřazení

Josef PešoutSport.czPrávo

„Jsem na tým hrdý,“ nechal se slyšet kapitán jabloneckých fotbalistů Petr Pavlík po odvetném zápase 3. předkola Evropské ligy s nizozemským Alkmaarem. I když Severočeši nepostoupili, zanechali na hřišti dobrý dojem. Ale nyní se už zase plně soustředí jen na domácí ligu, v níž hrají v neděli na Letné proti Spartě.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalový obránce Petr Pavlík

Článek

Jak hodnotíte vystoupení proti Alkmaaru?

Hned po zápase jsem říkal, jak jsem na mužstvo hrdý. Všem pochybovačům jsme dokázali, že i v Čechách se dá hrát kvalitní fotbal se špičkovým soupeřem. Alkmaar zdobí velmi dobrý koeficient v Evropské lize. A proti němu jsme přesvědčili, že se nemáme za co stydět. Co se mě týče, byl to nejkvalitnější tým, proti kterému jsem za celou kariéru dosud hrál. Aspoň se nepamatuji, že bych se potkal na hřišti s lepším mančaftem.

Čeho si na výkonu svého týmu nejvíc ceníte?

Dřeli jsme do poslední minuty. Zápas jsme odehráli ve velkém stylu. Chtěli jsme vyhrát, ale nebylo nám to přáno.

Jak se vám podaří přeorientovat znovu na domácí ligu?

Kalendář je takový, že hrajeme se Spartou. Ale když předvedeme podobný výkon, jako ve čtvrtek, tak se nemáme čeho bát.

Budete dirigovat obranu, proti které asi bude útočit sparťanský kanonýr Kweuke. Ten dal ve čtvrtek krásný gól v Sarajevu a má formu...

My ale nejsme Sarajevo. Kweuke je člověk jako ostatní. Třeba někdy půjde ve stopách Wilfrieda, zatím však kope českou ligu za Spartu a předem se před ním nevzdáváme. Do zápasu ale půjdeme s pokorou. Vzadu si chceme plnit defenzivní povinnosti a pokusíme se podporovat kluky vepředu, abychom dali nějaký gól.

Co by mělo vést k úspěšnému výsledku?

Hlavně nesmíme zalézt a hodláme se prezentovat jako celek, který chce hrát fotbal.

Bude to souboj druhého a třetího týmu minulého ročníku. Berete to jako duel dvou aspirantů na titul?

Loňská tabulka je minulostí. Rozdáme si to padesát na padesát. Sparta posílila, ale ani my nejsme slabí. Nechci se vymlouvat na marodku, ale nebýt absencí, byli bychom ještě silnější.

Co říkáte na zabudovávání mladíků do kádru?

Jsou to talentovaní hráči. Nesmí usnout na vavřínech, že se dostali takhle vysoko. My zkušení si je ohlídáme, abychom udrželi pořádek v šatně. Už v zimě přišel Ondřej Vaněk. Honza Kopic se hned od začátku léta chopil šance při zranění Honzy Vošahlíka, do sestavy se dostali i Filip Novák s Jakubem Štochlem. Věřím, že nám všichni pomohou.

Reklama

Související témata: