Hlavní obsah

Sparta odletěla bez Jarošíka, ale s chutí uspět

PRAHA

Bez nové superposily Jiřího Jarošíka a zraněného Miroslava Slepičky odletěla ve středu brzy dopoledne fotbalová Sparta ze zamlžené Ruzyně. Kádr trenéra Martina Haška je jinak kompletní a není důvod měnit úspěšnou podzimní sestavu. Cílem letenské výpravy bylo rumunské město Bacau, kde bude bydlet před zítřejším prvním utkáním play-off Evropské ligy. Zápas s FC Vaslui se hraje ve městě Piatra Neamt, vzdáleném asi šedesát kilometrů, protože Vaslui nemá stadión vhodný pro takové zápasy a UEFA jí hrát doma nedovolila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparta by v pohárech ráda napodobila úspěch Plzně.

Článek

„O soupeři máme dostatek informací. Naším cílem je uhrát takový výsledek, který by nám dával co nejvíc šancí pro odvetu. To znamená jakákoliv výhra nebo remíza, v horším případě i těsná porážka se vstřeleným gólem či dvěma, ale my chceme vyhrát každý zápas, jenže v play-off je to hlavně o postupu,“ konstatoval trenér Martin Hašek. „Zápas, který jsme sehráli s Vasluí v letní přípravě, nám pro pohárový souboj moc neřekl. Oba celky nehrály v nejsilnějších sestavách, skončilo to 1:1. Šlo vysloveně o přípravu,“ dodal.

Kvalitu soupeře vidí především v individuálních schopnostech některých fotbalistů rumunského celku. „Mají tam několik hráčů, kteří mají nadstandardní individuální kvalitu. Pokud budou mít svůj den, jsou schopni rozhodnout zápas sami. My bychom je měli eliminovat naší organizací hry, která je na vyšší úrovni, než ta jejich,“ uvedl Hašek.

Bouřlivého prostředí se neobávají

Sparta přistála a bydlí ve městě Bacau, asi šedesát kilometrů od Vasluie. V čase zápasů si zajede na trénink do místa konání a znovu se tam vydá ve čtvrtek. Cestu tam a zpět absolvuje čtyřikrát... „Není to nic příjemného, ale s tím se srovnáme. Ale platí, že čím je cestování delší, tím je únavnější. Na náš výkon v zápase by to nemělo mít vliv. Jedeme podruhé na jihovýchod. Samozřejmě je v tom rozdíl, než když jedete na západ, ale s tím také nic nenaděláme,“ konstatoval Hašek.

Stadión, který UEFA pro play-off schválila, je otevřený s atletickou dráhou. „Bouřlivého prostředí se neobávám. Fanoušci Vasluie to mají do Piatra Neamt, kde se hraje, asi sto padesát kilometrů. Podle informací, které jsme dostali, se očekává návštěva kolem pěti tisíc diváků. Věříme, že budou slyšet i naši příznivci,“ přál si Hašek.

„Určitě to bude nepříjemný soupeř, technický, rychlý, ale v play-off už těžko dostanete nějakého slabého. Nám vyšel oproti loňsku úvod podzimu velmi dobře. Měli bychom přes Rumuny přejít, ale musíme u nich uhrát dobrý výsledek,“ přidal se Tomáš Řepka.

Chtějí napodobit Plzeň

„Když jsem viděl v úterý v televizi Plzeň, říkal jsem si, že takový výsledek bych bral i ve Vaslui. Hrajeme dobře, naše výkony mají kvalitu, takže se nemusíme bát, ale rozhodně nehrozí, že bychom soupeře podcenili. Naším prvním cílem na podzim je postup do skupiny, ten je, podle mne, v našich silách,“ uvedl kapitán týmu Marek Matějovský s tím, že hodnotit svoji dobrou formu mu nepřísluší...

„Podstatné je, že se daří mužstvu. Když má jeden hráč formu a tým prohrává, úplně se to ztratí, tohle je naopak ta lepší varianta. Když se daří, jsou hráči víc vidět a tým unese i nějakou chybičku nebo horší den některého z hráčů. Myslím si, že naše herní kvalita je vyšší než rumunského celku,“ zdůraznil Matějovský.

Reklama

Související témata: