Hlavní obsah

Jejich trenér překřičí tribuny, vybavuje si před utkáním ve Vaslui Brabec

Stoper Erich Brabec momentálně vysedává na lavičce náhradníků Sparty. Pamatuje však, když rumunskou Vaslui vyhnala z pohárové Evropy Slavia jeho gólem... „Kdyby to znamenalo postup, bral bych to i teď,“ přiznal před odletem do Rumunska, kde Sparta ve čtvrtek sehraje zahajovací utkání 4. předkola Evropské ligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Erich Brabec si na souboj s Vasluí dobře pamatuje.

Článek

Vybavuje se vám Vaslui, které jste dal ještě v dresu Slavie gól, a poslali jste ji z pohárové Evropy?

Vzpomínám si na bouřlivé prostředí. Nebyl to jednoduchý zápas. Tentokrát se nebude hrát ve Vaslui, takže uvidíme, jaké to v Piatra Neamt bude. Domácí fandové to tam prý mají hodně daleko.

Ve zmíněném utkání jste dával gól na 1:1 a Slavia postoupila. Vzpomenete si na něj?

Tenkrát jsme míč na zadní tyči dotlačili do sítě společně s jejich obráncem, ale média to připsala mně, takže jsem ho asi dal...

Jaká je současná Vaslui, s níž jste se utkali v letní přípravě?

Kádr se trochu změnil, ale Sparta ani Vaslui v tom přípravném utkání nehrály v nejsilnější sestavě. Nějaký herní rukopis se tam samozřejmě dát najít. Mne zaujal jejich trenér, který je hodně emotivní, mužstvo dokáže vyburcovat a řve tak, že přehluší tribuny.

Může podle vás Sparta myslet v Rumunsku na vítězství?

My chceme vyhrát každý zápas a do tohoto půjdeme také s cílem zvítězit a vytvořit si takovou pozici, abychom mohli v odvetě příští týden na Letné potvrdit postup do skupiny.

Vyhrát třeba jako Plzeň v Kodani?

Přesně tak. Těch 3:1 by bylo výborných. Ale pokud bychom postoupili jako kdysi Slavia, po remízách doma 0:0 a u nich 1:1, určitě by ani to nebylo špatné, i když zbytečně dramatické. Bral bych to také. Prvořadý je postup, výsledky, jimiž se k němu došlo, pak už nehrají roli.

V čem může být podle vás Vaslui nebezpečná?

Opírá se o kvalitní individuální výkony několika hráčů. Jsou techničtí a rychlí. To si musíme pohlídat. Ale postrádají týmový duch. Neměli by nás přehrát kombinačně a takticky.

Víte, kde se zápas hraje?

Nevím, ale říkali nám to... Piatra Neamt? Neznám, ale to ani není podstatné. Když jsme tam byli se Slavií, bydleli jsme v Iasi a hráli ve Vaslui. Také jsme absolvovali úděsnou cestu. Je to únavné, ale musíme se s tím poprat.

Momentálně vysedáváte na lavičce. Jak to snášíte, když v minulé sezóně jste odehrál téměř vše?

Jako každý hráč, který nehraje, nejsem spokojený. Chtěl bych hrát. Musím ale respektovat, že trenéři se rozhodli pro stoperskou dvojici Zápotočný - Řepka. Pro mne to znamená maximálně pracovat a čekat na šanci.

Reklama

Související témata: