Hlavní obsah

Spartu spasí jen kanonáda, v postup přes Vaslui stále věří

Pěkně si nadrobili. Fotbalisté pražské Sparty prohráli minulý týden po mdlém výkonu v Rumunsku 0:2, a tak budou mít ve čtvrteční odvetě play-off Evropské ligy s FC Vaslui co dělat. Ačkoliv do vzájemného duelu vstupovali jako favorit, teď už je dál posune jen zdařilá kanonáda. „Dostali jsme se do nevýhodné situace. Pořád je však v našich silách první duel napravit a postoupit,“ slibuje první trenér Martin Hašek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost fotbalistů Sparty. Proti Vasluii k ní zatím mají daleko...

Článek

Liga mistrů je sice pro Letenské zakletá, jinak si ovšem zvykli hrát v pohárové Evropě až do konce podzimu. Hned na startu sezóny fotbalová Sparta naposledy skončila před třemi lety, kdy v 1. kole Poháru UEFA vypadla s Dinamem Záhřeb. To však byla spíš výjimka, letos ještě v únoru válčila s Liverpoolem ve vyřazovací části Evropské ligy.

Teď sparťanům po výbuchu v Rumunsku hrozí velké zklamání. Pokud na Vaslui ztroskotají, přijdou o minimálně 30 miliónů korun. Řada hráčů by se pak musela bát o místo, protože by logicky následovalo zeštíhlení početného kádru.

„Věříme si. Musíme! Stejně jako Rumuni porazili nás, jsme i my schopní je o dva góly zdolat. Musíme jít do odvety s tím, že chceme Vaslui rozkopat. Bude to pro nás zápas podzimu a já opravdu věřím, že postoupíme,“ burcuje tým českého vicemistra Jakub Mareš, autor vítězného gólu v nedělním ligovém duelu s Hradcem Králové.

Výbuch napravíme, slibují Letenští

„Potřebovali jsme se zvednout po nepovedeném pohárovém utkání, trochu si spravit náladu a sebevědomí. Povedlo se. Pořád si musíme věřit. V poločase prohráváme 0:2, zrovna tak ovšem můžeme Vaslui doma 2:0 porazit,“ přidává se brankář Milan Švenger, který se znovu postaví mezi tyče místo zraněného Blažka.

Proti Hradci změnila Sparta základní sestavu na šesti místech. Některé hráče posadila na lavičku kvůli jejich výkonu v Rumunsku, jiné nechala před odvetou odpočinout. Teď bude zajímavé sledovat, jakou jedenáctku vyšle ke splnění záchranné pohárové mise.

„Dostali jsme se do nevýhodné situace, soupeř teď může jen bránit. Pořád je však v našich silách první duel napravit a postoupit,“ slibuje první trenér Martin Hašek. "Každý zápas je důležitý a ten nejbližší bývá vždy nejdůležitější. Odveta s Vasluí je důležitější než ten nejdůležitější zápas," hraje si kouč se slovy. Zraněný je pouze Blažek, k dispozici už je i nová posila Jiří Jarošík.

Čtvrteční zápas začne ve 20:00, očekává se návštěva kolem patnácti tisíc diváků. Přímý přenos vysílá ČT4, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz. Hlavním rozhodčím je Thomas Einwaller z Rakouska. Sparta postoupí, pokud vyhraje tříbrankovým a vyšším rozdílem, po výsledku 2:0 by následovalo prodloužení. Každý jiný výsledek by znamenal postup rumunského klubu.

Reklama

Související témata: