Hlavní obsah

Vacek jde za 50 miliónů do Itálie, Sparta mu i po smutném loučení zůstane v srdci

dos, zpSport.cz

Všechno bylo dávno domluvené. Chmurný letenský čtvrteční večer jen potvrdil, že fotbalová Sparta po vyřazení s rumunskou Vasluí ztrácí nejen pohárovou Evropu, ale také svého klíčového záložníka Kamila Vacka. Na pondělní sraz před kvalifikačním duelem ve Skotsku už 24letý reprezentant přiletí jako hráč italského Chieva Verona, kam přestupuje za přibližně 50 miliónů korun.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Kamil Vacek (vpravo) se loučí a odchází do Itálie...

Článek

Máte za sebou poslední zápas za Spartu. Nebyl postupový...

Čtyři roky ve Spartě pro mě byly krásným obdobím. Vzali mě po dvou letech, co jsem nehrál fotbal. Začínal jsem v béčku z ničeho a dostal se nejen do základní sestavy áčka, ale teď i do reprezentace. Loučení bylo smutné, ale celkově za ty čtyři roky odcházím s krásným pocitem.

Ani případný postup do Evropské ligy by vás v Praze neudržel?

Ani ten, přestup byl dohodnutý již před odvetou. Sparta mě hodně chtěla udržet, trenéři i pan Křetínský. Itálie je však pro mě krokem vpřed a pochopili mě. Před čtyřmi měsíci jsem na Letné prodloužil smlouvu, ale ústní dohoda zněla, že v případě lukrativní zahraniční nabídky mě klub uvolní. V pátek tedy odlétám do Itálie, kde jsem dohodnutý s Chievem na čtyřleté smlouvě.

Kamil Vacek ze Sparty v utkání proti Vasluifoto: Právo/Jan Handrejch

Troufáte si na italskou ligu?

Chievo udělalo hodně, aby mě získalo. Těším se, Serie A je pro mě velká výzva. Děkuji fanouškům Sparty, že za mnou stáli a často skandovali moje jméno. Klukům přeji, ať získají titul.

V pondělí hrají důležitý duel v Plzni. Ligový šlágr jste ještě teoreticky mohl před koncem přestupního termínu stihnout.

Chievo souhlasilo, že počká, až dohrajeme předkolo. Taková byla dohoda.

Těsně před koncem zápasu jste mohl poslat odvetu s Vasluií aspoň do prodloužení...

Bohužel, stačilo mi jen trefit bránu. V zápase mi dvakrát, třikrát chyběl ke gólu opravdu jen kousek. Začali jsme dobře a hodně nám uškodilo, že jsme během prvních dvaceti minut nedokázali skórovat. Na první gól jsme se až moc nadřeli a pak už nám přece jen ubývaly síly.

Najdete konkrétní zápas v rudém dresu, na který budete nejvíc vzpomínat?

Budu vzpomínat na celkovou atmosféru kolem Sparty. Všichni vědí, jak je těžké se tady prosadit. A já začínal v béčku. Sparta mi každopádně zůstane v srdci, jsem tady doma. Pan Křetínský i trenéři Chovanec s Haškem mi moc pomohli. Dali mi šanci v době, když už mě po zranění kdekdo pro fotbal odepisoval.

Reklama

Související témata: