Hlavní obsah

Slávisté zbrojili na pohár jen dva dny

PRAHA

Pouhé tři dny po ligovém souboji se Synotem nastoupí fotbalisté pražské Slavie k úvodnímu klání 2. kola Poháru UEFA. Bulharský Levski Sofia naproti tomu odehrál poslední utkání v pátek a měl na přípravu pět dnů. "Čas na přípravu byl minimální, skoro žádný," posteskl si trenér sešívaných Miroslav Beránek před středečním tréninkem.

Článek

Přípravu musel vtěsnat do dvou dnů. "Prvky, které bychom chtěli dostat do hry, nemůžeme vyzkoušet na hřišti. Budeme si muset vystačit s videem. Při vyrovnanosti týmů může být chybějící prostor rozhodující. Tři dny přípravy navíc jsou pro soupeře velmi cenné. A přitom se pořád honí koeficient," pokrčil rameny trenér Slavie.

:. ANKETA
Jak si povede v úvodním utkání 2. kola Poháru UEFA proti Levski Sofia pražská Slavia? Hlasujte na konci článku.

Vrátí se Gedeon?

Jeho tým se možná bude muset vypořádat s absencí T. Doška, Müllera a Zachariáše, kteří mají zdravotní problémy. Naopak v sestavě se zřejmě objeví Gedeon. "Bude záležet na jeho pocitech. Úplně fit není, ale i devadesátiprocentní Gedeon má v týmu svoji váhu," přemítal Beránek, jenž do branky pošle Černého. "Musíme se připravit na situaci, kdy bude Kozáčik na mistrovství světa dvacítek," vysvětlil trenér.

Rozhodující pro úspěch bude eliminovat útočnou sílu protivníka, která je podle Beránka smrtící. "Dopředu jsou nesmírně silní, spoléhají se na bulharské reprezentanty. Navíc mají ještě na krajích zálohy obrovsky rychlé brazilské, respektive nigerijské hráče," odkrývá trenér Slavie silné stránky soupeře, od něhož očekává klasický bulharský styl plný rychlosti, agresivity a vznětlivosti protkaný prvky legionářů z mnoha zemí. Slabina se skrývá v obraně, která je místy až zmatečná.

"Myslím, že se rozhodne až v odvetě," řekl Beránek, jehož by potěšilo jakékoli vítězství. V tom se shodl s kapitánem Slavie Radkem Bejblem: "Soupeř je sebevědomý, hodně si na nás věří. Je to otevřené, ale když udržíme čisté konto a vstřelíme gól, bude to fajn."

Před soubojem
Slavia
Černý - L. Došek, Bejbl, Petrouš, Kratochvíl - Hašler, Dostálek, Gedeon, Pirták - Kuka, Adauto
Sofie
Ivankov - Stankov, Bukarev, Stojanov, Golovskoj - Temile, Kolev, Čilikov, G. Vagner - Angelov, Topuzakov.
Utkání se hraje na Strahově od 17:00, řídí jej rozhodčí McCurry ze Skotska. Vysílá ČT 2.

Reklama

Související témata: