Hlavní obsah

Gólman Trnavy Raška: Sudí v EL vyloučil hráče Lokomotivu, ten ale utkání dohrál

PRAHA

Českému fotbalovému brankáři Martinovi Raškovi už je sice 34 let, přesto stále zažívá ve své kariéře překvapení. Ve čtvrteční odvetě 4. předkola Evropské ligy se gólman Trnavy nechal vyloučit a pomohl tak Lokomotivu Moskva k postupu. Za celou kariéru si však nepamatuje, že by se rozhodčí nechal tak unést atmosférou a utkání nezvládl jako italský sudí Luca Banti. Dokonce prý vyloučil hráče Lokomotivu, ale nechal ho zápas dohrát.

Foto: Miroslav Földeši, ČTK

Brankář Trnavy Martin Raška zasahuje v utkání proti Lokomotivu Moskva.

Článek

Trnava až do 76. minuty bojovala o postup, ke kterému jí scházel jediný gól. Pak však Raška srazil Syčeva, rozhodčí odpískal pokutový kop a zároveň českého brankáře vyloučil.

"Penalta to byla. Soupeř tam byl dříve než já a potáhl si míč. Kontakt mezi námi byl, takže to bylo zapískané správně. Otázkou ale je, jestli mě měl i vyloučit. Prý jsem byl poslední, ale já s tím vyloučením nesouhlasím," uvedl Raška v rozhovoru pro profutbal.sk.

Stejného názoru byl i český trenér Trnavy Pavel Hoftych. "Ta penalta všechno rozhodla. Když se ukáže na penaltu a brankář navíc dostane červenou, tak se vždy cítím rozpolcený. Podle mě jde o dvojitý trest. Inkasovat gól a ještě hrát v oslabení. V Raškově případě přitom rozhodčí klidně mohl dát jen žlutou," bránil svého svěřence Hoftych.

Hoftych napsal námitku do zápisu

Podle Rašky ale rozhodčí Banti podlehl atmosféře v Moskvě, a i proto následně vyloučil další dva hráče Trnavy - Pavla Malcharka a Patrika Černotu. "Tři červené karty jsou pro mě něco nevídaného. Rozhodčí pak pískal i to, co nebylo. Vrchol všeho bylo, když vyloučil ruského hráče, ale ten přesto zápas dohrál. To se mi ještě v životě nestalo a myslím, že ani nestane," nechápal Raška.

Také Hoftycha "vyloučení nevyloučení" překvapilo. "Ta červená pro ruského hráče tam byla a reagovali na to i diváci. Rozhodčí přesto nechal Lokomotiv dohrát zápas v kompletním složení. Napsali jsme proto do zápisu námitku a uvidíme, co z toho bude," řekl Hoftych.

I přes vyřazení však panuje v Trnavě spokojenost s tím, jak Lokomotivu situaci ztížila. "Až skoro do 80. minuty bylo všechno otevřené. Bojovali jsme o šanci až téměř do konce. Bylo vidět, že hráči Lokomotivu byli hodně nervózní. Mysleli si, že to v pohodě zvládnou, ale nakonec museli být rádi, že postoupili. Soudím podle toho, jak na konci filmováním zdržovali. To svědčí o tom, že neměli zápas pod kontrolou," dodal Raška.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články