Hlavní obsah

Piták červenou nedostal, ven musel

PRAHA

Dvě žluté karty vyfasoval v utkání s Levski Sofia záložník Slavie Praha Karel Piták. A přestože červenou kartu nespatřil, dohrávala Slavia v deseti. Všechno se provalilo, až když měl hříšníka střídat Lukeš.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Kuka ze Slavie v souboji se Stankovem z Levski Sofie (v modrém).

Článek

Piták byl poprvé napomenut po ostrém skluzu u půlící čáry v 59. minutě. O dvaadvacet minut později po souboji s brankářem Ivankovem spatřil v rukou skotského sudího McCurryho druhou žlutou kartu. Překvapivě však nenásledovala červená. "Neměl jsem důvod rozhodčího upozorňovat. To není moje starost," líčil záložník Slavie.

Ještě tři minuty pokračoval ve hře, pak ho měl nahradit Martin Lukeš. Dokonce vběhl na hřiště, ale rozhodčí hru nezahájili. "Věděl jsem, že to není dobré. Běžel jsem za trenérem, aby mě vystřídal. Po odchodu ze hřiště jsem rychle utekl do tunelu, ale Bulhaři rozhodčí upozornili, že mám dvě karty," smutnil Piták, který si tak v odvetě určitě nezahraje.

Fořt: Nebyla to rána

"Pamatuji si, že jednou se to stalo v Německu v nižší soutěži. Ale na takové úrovni...," kroutil nechápavě hlavou útočník Pavel Kuka. Patrik Gedeon zase vůbec nevěděl, že by měl jít Piták do sprch: "Zjistil jsem to až v okamžiku, kdy střídal. Tu situaci na hřišti jsem nezaregistroval."

Vzhledem k tomu, že dohrávali o deseti a ještě museli dotahovat manko soupeře, brali Pražané remízu všema deseti. "Když vezmu ten konec, tak je výsledek vlastně vynikající. Myslím, že když jsme prohrávali, nikdo nevěřil ve vyrovnání. Dopadlo to šťastně. Ukázalo se, jak je fotbal jednoduchý," usmál se poněkud kysele Kuka, autor prvního gólu Slavie. "Když si uvědomím, že jsme byli blízko prohře na domácím trávníku, tak je remíza dobrá," souhlasně pokyvoval hlavou Gedeon.

Slavii uchoval naděje pro odvetu gól střídajícího Pavla Fořta v nastaveném čase: "Po druhé brance v naší síti jsme se domluvili, že míč dáme dozadu na Radka Bejbla a dlouhý balón mi sklepne Latka na střelu. Nakonec směroval pas rovnou na mě, tak jsem si to zpracoval na prsou a vypálil. Myslím, že gólman nebyl soustředěný, protože to nebyla taková rána."

Reklama

Související témata: