Hlavní obsah

Feyenoord na Teplice nemá, soudí nizozemský tisk

BRUSEL/ROTTERDAM

O co překvapivější je čtvrteční vítězství fotbalistů Teplic na půdě Feyenoordu ve 2. kole Poháru UEFA, o to pochopitelnější je otevřená kritika domácího celku na stránkách holandského tisku. Nizozemští novináři vytýkají svěřencům trenéra Van Marwijka mnohé, současně se ale ptají, jak by se zápas vyvíjel nebýt rychlého úvodního gólu Teplic.

Článek

Podle deníku De Volkskrant katastrofální začátek, kdy nejprve řecký rozhodčí vyloučil obránce Swertse za stažení unikajícího teplického útočníka Rezka a vzápětí po následném trestném kopu poslal Doležal Severočechy do vedení, hráče Feyenoordu totálně rozhodil. Obrana se nestačila divit, uvedl deník De Volkskrant.

Podle listu De Telegraf se Feyenoord ze studené sprchy už nevzpamatoval a do konce zápasu byl na hřišti jen statistou. Neodpustil si ale otázku, jak by se byl zápas asi vyvíjel, kdyby na samém začátku k těmto událostem nedošlo.

Poklony Doležalovi

Podle Volkskrantu si Doležal zaslouží poklonu za úvodní gól, který hluboce zasáhl sebevědomí domácích a docela rozložil jejich motivaci. "Po této brance mohlo utkání klidně skončit. Feyenoord byl zcela demoralizován," píše list. Na české straně chválí také internacionála Horvátha, autora druhé branky Rezka a zvláště gólmana Koláře.

Oba listy se shodují v tom, že Tepličtí dokázali dobře využít početní převahy, počínali si racionálně a předčili domácí rychlými přihrávkami. Ačkoli se Feyenoord na utkání důsledně připravoval, působil v druhé půli vysíleně a odevzdaně. Nebylo to zdaleka to mužstvo, jež loni porazilo Olympique Marseille 3:0, napsal De Telegraaf.

Volkskrant podotkl, že nizozemský tým prochází významnou obměnou a nemůže zatím aspirovat na evropské vavříny. Pochybnosti vyvolává Brazilec Leonardo, jenž je podle komentátorů "drahou akvizicí". Autor soudí, že setkání s Teplicemi bude pro klub znamenat letošní konec na evropské scéně.

Reklama

Související témata: