Hlavní obsah

Liga mistrů šla Horváthovi na ruku, oba Manchestery jsou pro Plzeň k mání

PRAHA

Jako správný kapitán má hlavní slovo v kabině, na hřišti i při oslavách. A tak není divu, že Pavel Horváth nechce zůstat pozadu ani při objednávání příštího soupeře pro svůj tým. Fotbalisté Viktorie Plzeň se z Ligy mistrů probojovali do jarní části Evropské ligy. Horváth si přeje nejatraktivnějšího možného soupeře - a na výběr má překvapivě Manchester United i Manchester City!

Foto: David W Cerny, Reuters

Navalte nám Manchester, jedno jaký! Takový los by kapitán fotbalistů Plzně Pavel Horváth určitě bral!

Článek

Sparta si před rokem užila, pohárový los jí k Vánocům nadělil legendární Liverpool. Letenští se tetelili blahem a v únoru pak sehráli s Reds dva vyrovnané zápasy. Sice vypadli, ale za ten zážitek jim to rozhodně stálo.

Plzeň je na tom po roce podobně. Historickým postupem do Ligy mistrů a pěti vybojovanými body svůj cíl splnila, takže teď už si viktoriáni chtějí se svými fanoušky také užívat. Tím spíše, že domácí zápasy Ligy mistrů museli odehrát v pražském Edenu a utkání šestnáctifinále Evropské ligy bude 16. nebo 23. února prvním duelem, který budou hostit zrekonstruované Štruncovy sady.

Možní soupeři pro Plzeň
Manchester United, Manchester City, Olympiakos Pireus, Valencie, Standard Lutych, PSV Eindhoven, Sporting Lisabon, Bilbao, Charkov, Schalke 04, Twente Enschede.
Kompletní seznam nasazených týmů bude znám příští čtvrtek.

„Pokud jde o los, chci nejatraktivnějšího soupeře, jaký v osudí bude. Na jaře už by se mělo hrát v Plzni, tak ať první zápas na zrekonstruovaném stadiónu stojí za to,“ prohlásil kapitán Pavel Horváth v úterý večer po rozlučkové remíze 2:2 s AC Milán.

Především středeční program Ligy mistrů šel Horváthovi a spol. na ruku. Pokud touží po největší možné bombě, mohou si přát Manchester United či Manchester City. Oba angličtí giganti se s Ligou mistrů senzačně rozloučili již v základní skupině - stejně jako Plzeň.

Wayne Rooney (vpravo) a spol., to by byl los!foto: Reuters/Jose Manuel Ribeiro

Kompletní seznam možných soupeřů Viktoria pozná až příští týden, kdy se dohrají také základní skupiny Evropské ligy. Losovat se pak bude příští pátek 16. prosince.

Plzeň bude nenasazená a rejstřík nasazených klubů se jí už rýsuje. Kromě manchesterských rivalů by rozhodně nebyly k zahození ani Valencie, Eindhoven, Schalke, Bilbao či Sporting Lisabon.

V rámci dovolené si teď plzeňští fotbalisté mohou vybírat nejlepšího soupeře ještě celý týden.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články