Hlavní obsah

O disciplinárním trestu pro Bystroně se rozhodne až v únoru

NYON

Disciplinární komise Evropské fotbalové unie rozhodne o trestu pro plzeňského obránce Davida Bystroně, který byl usvědčen z dopingu, až v únoru. Původně měla případ projednat ve čtvrtek. ČTK to řekl generální sekretář Rudolf Řepka, který je členem disciplinárky UEFA. Bystroňovi hrozí trest od napomenutí až po čtyřletý zákaz činnosti.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Plzně David Bystroň si musí na verdikt počkat

Článek

"Disciplinární komise UEFA případ Davida Bystroně na čtvrtečním zasedání projednávat nebude, protože profesionálnímu aparátu UEFA se zatím nepodařilo shromáždit veškerou potřebnou agendu a podklady," uvedl pro ČTK Řepka.

Snahou komise prý je, aby byla kauza vyřešena co možná nejrychleji. Další řádné zasedání disciplinárky je naplánováno sice až na březen, ale verdikt padne o měsíc dřív. "O případu bude rozhodnuto telekonferencí za účasti tří vybraných členů komise," řekl Řepka. Sám bude z hlasování vyloučen, aby nebyl odviněn z možné podjatosti při rozhodování o osudu svého krajana. Přesný termín únorového operativního zasedání disciplinární komise zatím není znám.

Bystroň, který byl usvědčen z užití zakázané látky po listopadovém utkání Plzně v Lize mistrů proti Borisovu, tak dál zůstává v nejistotě. Momentálně není v přípravě s týmem a trénuje individuálně. Plzeň už na jeho místo sehnala náhradu, když z Mladé Boleslavi do Viktorie přestoupil Václav Procházka.

Zatím není jasné, kterou z nepovolených látek Bystroň užil. V zákulisí se hovoří o tom, že v jeho moči byly nalezeny stopy po některém ze stimulantů. V takových případech je obvyklý dvouletý trest.

Reklama

Související témata: