Hlavní obsah

Plzeň je nažhavená na Schalke, místo Jiráčka se vedle Horvátha postaví Darida

LARNAKA

Jedna výhra a dvě remízy, to je bilance, s níž soustředění na Kypru zakončili fotbalisté Plzně. Českého mistra již příští týden čeká první utkání jarní části Evropské ligy proti německému Schalke a zdá se, že je Viktoria patřičně nažhavená. V úspěšné sestavě z podzimu došlo ke dvěma změnám. Reprezentanta Jiráčka se v záloze pokusí nahradit mladý Darida, místo Bystroně pak bude hrát stopera Procházka.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Emanuelson z AC Milán (vpravo) před Vladimírem Daridou z Plzně

Článek

Arktické mrazy kontinentální Evropy opustili právě včas. Prosluněný ostrov ve Středozemním moři fotbalisty Plzně náležitě naladil na pekelně ostrý start jarní sezóny. „Kypr nás oživil. Řekl bych, že je vše na dobré cestě,“ pochvaluje si trenér Pavel Vrba.

Plzeň přivítá Schalke již příští čtvrtek 16. února od 19:00. Zatímco Němci jsou rozehraní z bundesligy, viktoriáni měli generálku právě na Kypru. „Ani jednou jsme neprohráli a ve všech třech zápasech předváděli to, co chceme hrát během jarní části soutěží,“ hodnotí Vrba.

Přípravné zápasy na Kypru:
Viktoria Plzeň - Otelul Galati 1:1 (0:0)
Branka Plzně: 51. Ďuriš.
Volha Nižnij Novgorod - Viktoria Plzeň 2:3 (1:3)
Branky Plzně: 20. Darida, 32. Řezník, 37. Wágner.
Viktoria Plzeň - Slask Vratislav 1:1 (0:1)
Branky: 74. Hora - 6. Diaz.

Zatímco ve druhém duelu proti Nižnému Novgorodu (3:2) se sestavou experimentoval, proti Galati (1:1) i Vratislavi (1:1) poslal na hřiště jedenáctku, která téměř jistě vyrukuje také proti Schalke.

Němečtí špióni tak mají jasno, že místo reprezentanta Jiráčka, jenž už válí ve Wolfsburgu, ve středu zálohy vedle kapitána Horvátha zaujme mladý Darida z reprezentační jedenadvacítky.

„Vláďa Darida obstál dobře. Jsou tam ale ještě věci, na které si musí zvykat, neboť jakákoliv chyba proti takovým soupeřům je problém. Především se jedná o věci směrem dozadu, je to ale i o vzájemné souhře. Co se týká techniky a kvality směrem dopředu, splňuje všechny požadavky,“ řekl Vrba klubovému webu.

Sestava pro duely se Schalke
Čech – Rajtoral, Procházka, Čišovský, Limberský – Darida, Horváth – Petržela, Kolář, Pilař – Bakoš

Náhradu za dopinkového hříšníka Bystroně musela Plzeň sehnat narychlo, také navrátilec Procházka si však ve středu obrany vede dobře. „Stoperská dvojice žádnou chybu neudělala. Ukazuje se, že to byla dobrá volba. Venca je hráč, který chce tvořit a jde do kombinace. Já tvrdím, že pokud dnes chcete hrát kombinační fotbal, musíte jej hrát už odzadu. Na to máme všechny hráče dobře vybavené. Z toho potom vychází kombinační hra celého mužstva,“ poukázal Vrba.

Další nové tváře, záložník Berger z Dukly a útočník Wágner z Příbrami, budou čekat na svou příležitost.

Reklama

Související témata: