Hlavní obsah

VIDEO: Sivok posunul gólem Besiktas k vítězství v Braze

BRAGA/MOSKVA

Reprezentační obránce Tomáš Sivok přispěl gólem k vítězství Besiktase Istanbul v úvodním utkání 2. kola Evropské ligy 2:0 na půdě Bragy. Portugalský finalista minulého ročníku soutěže hrál od 30. minuty v deseti a hosté početní výhodu díky hlavičce českého fotbalisty využili už po sedmi minutách.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Tomáš Sivok v dresu Besiktase Istanbul se raduje z branky.

Článek

Sivok střílí v Evropské lize gól do sítě Bragy

Bragu, která šla do utkání se sérií devíti vyhraných zápasů v zádech, oslabil záložník Hélder Barbosa. Ve 23. minutě byl poprvé napomínán za faul a brzy nato mu rozhodčí Kevin Blom udělil druhou žlutou kartu za simulování.

Po Sivokově trefě zvýšil ve druhém poločase náskok Besiktase bývalý portugalský reprezentant Simao. Turecký klub je tak před odvetou jednou nohou v osmifinále.

V dalším dnešním utkání fotbalisté Olympiakosu vyhráli v Moskvě nad Rubinem Kazaň 1:0 a hrdinou řeckého klubu byl v mrazivém ruském počasí náhradní brankář Roy Carroll. Bývalý gólman Manchesteru United se po vyloučení jedničky Balázse Megyeriho dočkal debutu v dresu Pireusu a hned chytil penaltu.

Hosty poslal do vedení v 71. minutě David Fuster, vzápětí však Megyeri fauloval Gökdenize Karadenize, dostal červenou kartu a Kazaň měla šanci na vyrovnání z pokutového kopu. Střídající Carroll ale svým prvním kontaktem s míčem v barvách Pireusu penaltu domácího Bebrase Natcha zlikvidoval.

Olympiakos, který čtyřiatřicetiletého Carrolla koupil koncem ledna z OFI Kréta, ve zbytku utkání i v oslabení uhájil vedení a do odvety na domácí půdě 23. února půjde s jednobrankovým náskokem.

Úvodní utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:
Kazaň - Olympiakos Pireus 0:1 (0:0)
Branka: 71. Fuster. ČK: 72. Megyeri (Olympiakos).
Braga - Besiktas Istanbul 0:2 (0:1)
Branky: 37. Sivok, 58. Simao. ČK: 30. Hélder Barbosa (Braga).

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen