Hlavní obsah

Plzeň se chystá na Schalke, tréninky budou otevřené

PLZEŇ

V plzeňských Štruncových sadech už je prakticky vše připraveno na čtvrteční duel Evropské ligy (19.00, ČT 4) se Schalke. „Je vyprodáno! Pár zbylých vstupenek jsme dali k dispozici školám a klubům v okolí. Už se dělají jen poslední kosmetické úpravy na stadiónu,“ řekl Právu mluvčí Plzně Pavel Pillár.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapitán fotbalistů Plzně Pavel Horváth na tréninku

Článek

Viktoria v úterý dopoledne trénovala na výborně připravené ploše hlavního stadiónu. „Všichni hráči jsou v pořádku. Dnes máme trénink v 17 hodin, který je veřejný. K dispozici bude fanouškům celá horní tribuna a na ní i občerstvení. V 18:30 hodin bude přístupný i trénink Schalke. Po celou dobu bude otevřený i fanshop se speciálními suvenýry k zápasu. Už v půl dvanácté si to v Luční ulici na umělé trávě rozdají dorostenci obou týmů do 17 let,“ uvedl Pillár. Pro případ chumelenice je připravena technika i lidé pro úklid sněhu.

Na zápas už jsou nažhavení i hráči. „Je super, že budeme hrát na svém stadiónu a nemusíme nikam cestovat. Všichni si to chceme užít a pro odvetu udělat dobrý výsledek. Doufám, že fanoušci nás budou povzbuzovat jako během podzimu,“ přál si záložník Milan Petržela.

„Čeká nás velmi kvalitní soupeř, který má obrovskou sílu hlavně dopředu. My jsme si vyzkoušeli, že se dá hrát i s lepšími týmy, než je Schalke, takže do zápasu půjdeme správně nabuzení a s cílem uhrát dobrý výsledek,“ zdůraznil Daniel Kolář.

Německý tým přistane kolem poledne v Praze a odjede hned do Plzně. Útočníky Raúla trápí lýtkový a Farfána stehenní sval, obránce Fuchs je nachlazený, ale přijet by měli všichni tři. Po třígólovém výprasku v Mönchengladbachu si Schalke nemůže dovolit další propadák.

„Plzeň je sice poměrně neznámá, ale hrála Ligu mistrů, a ne špatně. Určitě ji nepodceníme. Z Plzně si chceme přivézt dobrý výsledek, abychom měli před odvetou klid,“ řekl pro Schalke TV stoper Christoph Metzelder.

Reklama

Související témata: