Hlavní obsah

Nevzdáváme to. Paralela s Minskem se přece nabízí, burcoval Vrba Plzeň

PLZEŇ

Remíza ho mrzela, to se ví, i když objektivně uznával, že vzhledem k průběhu zápasu je nerozhodný výsledek spravedlivý. „Hlavně mrzí, že jsme si vedení nepojistili druhou brankou, protože příležitosti jsme měli. A měli jsme jich víc než Schalke,“ litoval po první pohárové partii plzeňský trenér Pavel Vrba, že jeho tým nedotáhl zápas s bundesligovým protivníkem do vítězného konce. „Ale o postup se ještě popereme, kvalitu na to máme,“ ujišťoval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba při pohárovém duelu se Schalke 04.

Článek
Fotogalerie

Po skalpu Schalke sahali. Ještě čtvrt hodiny před koncem ho měli plzeňští fotbalisté v rukou. A kdyby Pilař, Darida a spol. proměnili šance, do nichž se prodrali, asi by o něj nepřišli.

„Cením si toho, že se soupeřem takových kvalit, jako je Schalke, jsme jich pět šest měli. I to dokazuje, že naše hra svou kvalitu měla. Vzhledem k tomu, že jsme dva a půl měsíce nehráli soutěžní zápas, jsme sehráli opravdu kvalitní utkání,“ chválil Vrba svůj tým.

Vrbovo hledání paralel

Právem, protože Plzeň favorizovanému Schalke nejen vzdorovala, ale v některých fázích ho i přehrávala. „V první půli jsme byli opravdu nebezpečnější, ale paradoxně až  po přestávce, kdy Schalke přidalo na aktivitě, jsme mohli vedení zvýšit,“ glosoval Vrba klíčové fáze zápasu.

I přes remízu ale play-off s německým soupeřem nevzdává. „Jsme v podobné situaci, jako před odvetou s Borisovem v základní skupině Ligy mistrů. Do Minsku jsme jeli také s tím, že musíme bodovat. Situaci jsme zvládli a do jarních pohárových bojů postoupili, teď budeme chtít výkony z Ligy mistrů zopakovat i v Gelsenkirchinu, i když Schalke je samo sebou soupeřem mnohem těžším a kvalitnějším než Borisov,“ plánoval Vrba.

Darida? Za půl roku za něho budeme hledat náhradu

Netajil přitom, že mu proti bundesligovému protivníkovi udělal radost výkon mladého Daridy, který se navíc blýskl i gólem. “Pokud bude hrát dál jako proti Schalke, budeme za půl roku hledat hráče, který nahradí Daridu,“ pravil potěšeně.

Svého žáka a spoluhráče ze zálohy vychvaloval i kapitán Pavel Horváth, jenž mu na přesnou trefu přihrál. "Myslím, že ten gól mluvil za všechno. Trefil to parádně. Škoda, že nedal i druhou šanci," zalitoval kapitán. Pro něj mělo utkání hořkou příchuť, protože si kvůli žluté kartě v odvetě nezahraje.

To je pro trenéra i tým pořádná komplikace. „Aby ne, když hlavně na cizích hřištích dovede mužstvo i hru uklidnit. Mám ale v kádru jiné hráče, kteří kvalitu mají a o šanci se poperou,“ věří Vrba.

Samotného Horvátha inkasovaná karta pořádně nasupila. "Jsem opravdu nasr... V tom souboji jseme nohou spíš uhýbal. Ani jsem ho pořádně netrefil," vrátil se k nešťastnému střetu s Jonesem.

Plzeňskému hrdinovi utkání Daridovi nakonec pokazil velký večer vyrovnávací gól soupeře. "Neberu to tak, že jsem dal gól. Je to týmová hra a výsledek 1:1 z domácího hřiště není nejlepší," povzdechl si jedenadvacetiletý talent.

Právě on mohl Plzni vystřelit dvoubrankové vedení, které by možná na vítězství stačilo. Druhou šanci ale neproměnil. "Neviděl jsem to ze záznamu, ale chybělo tomu tak pět deset centimetrů," dodal.

Reklama

Související témata: