Hlavní obsah

Remíza je dobrá. Pro nás určitě, liboval si po plichtě v Plzni kouč Schalke

Samo sebou, že kouč Huub Stevens byl spokojený. Aby ne, když jeho Schalke nechalo zapomenout na bundesligovou blamáž v Mönchengladbachu a na scéně Evropské ligy uhrálo v prvním zápase play-off v Plzni remízu, která mu před domácí odvetou pootvírá dveře do osmifinále. „Ale v ní musíme dát víc gólů než soupeř, na to prosím nezapomínat,“ upozorňoval dobře naladěný, i když v odpovědích až nezvykle lakonický nizozemský kouč ve službách německého Schalke.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Schalke 04 oslavují gól v síti Plzně.

Článek
Fotogalerie

Před prvním zápasem jste skládal na adresu Plzně samé komplimenty. Potvrdilo vám prvních devadesát pohárových minut, že šlo o komplimenty oprávněné? Předvedl český tým, co jste očekával?

Ano.

A přidal něco navrch? Překvapil vás něčím?

Ničím.

Jak tedy hodnotíte remízu, kterou jste v první partii uhráli?

Šance měly oba celky, a proto je konečný výsledek dobrý. Pro nás určitě.

Dobrý a také šťastný?

Chvíli trvalo, než jsme se dostali do hry a dokázali se prosadit. Možná jsme měli v hlavách ještě poslední bundesligový zápas v Mönchengladbachu. Nakonec jsem ale spokojen, protože jsme byli hosty a remízu považuji za úspěch.

Zvláště, když vám dává před odvetou za týden v Gelsenkirchenu velké naděje. Jak vůbec k postupovým šancím svého celku vzhlížíte?

Budeme v odvetě chtít vstřelit víc gólů než soupeř

Nastoupíte k ní i s Raúlem, kterého jste musel v Plzni střídat?

Raúl už bude hrát o víkendu v bundeslize. Má už dva tři týdny problémy se stehenním svalem, proto jsem ho po sedmdesáti minutách střídal. Zvláště, když ze sebe vydal to nejlepší.

Vy budete mít Raúla k dispozici, Plzni naopak bude chybět vykartovaný kapitán a tvůrce hry Horváth. Bude to pro vašeho soupeře velká ztráta?

Jasně, pro Plzeň bude velká škoda, že nebude moci hrát.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen