Hlavní obsah

Rozčílený Horváth: Dám si buřta, kolu a budu fandit. Co mám dělat

Fanoušci výkonu jeho týmu nadšeně tleskali, přesto byl kapitán Plzně Pavel Horváth po remíze se Schalke 1:1 v úvodním zápase play-off Evropské ligy pořádně naštvaný. Mrzela ho především přísná žlutá karta, kvůli níž přijde příští čtvrtek o odvetu, pak také neproměněné šance jeho týmu a ztracené vítězství v závěru duelu. „Měli jsme vyhrát,“ nepochyboval po zápase kapitán Viktorie.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Horváth děkuje fanouškům Plzně po utkání se Schalke 04.

Článek
Fotogalerie

Co vlastně výsledek 1:1 znamená pro odvetu?

Výsledek není špatný. Oni nemůžou hrát doma na 0:0 před takovým obecenstvem. Budou se tlačit dopředu, a to by mohla být výhoda pro nás. Věřím tomu, že jsme schopni vstřelit gól nebo góly, který nás posunou dál.

Plzeň přitom dlouho sahala po lepším výsledku, než byla konečná remíza.

Měli jsme vyhrát. Do sedmdesáté minuty jsme měli čtyři pět šancí. Využili jsme ale jenom jednu a nakonec bohužel dostali z jejich druhé velké šance gól. Nedokázali jsme to udržet. Škoda.

Vy jste navíc kvůli žluté kartě přišel o odvetu. Mrzí víc remíza nebo karta?

Asi ta karta. Jsem opravdu nasr…j, protože jsem nohou uhýbal, ani jsem ho pořádně netrefil. Rozhodčímu jsem to pak říkal, ale to už je o ničem. Určitě mě mrzí, že nebudu hrát.

Jak budete tedy odvetu prožívat?

Dám si kolu a buřta a budu fandit. Co mám dělat.

Uvědomil jste si hned po inkriminovaném faulu, co vám hrozí?

Samozřejmě. Věděl jsem, že mám dvě karty a další bude znamenat stop.

Vaše absence v odvetě bude určitě pro tým těžkým oříškem. Být trenérem, koho byste místo sebe nasadil?

(Smích) Frantu Myslivečka (sportovní ředitel Plzně - pozn. red.). Nevím. Záleží, jak se trenér rozhodne. Teď máme zápas v Teplicích a uvidíme, jak to bude vypadat.

Každopádně Plzeň se v prvním ostrém zápase v roce ukázala ve výborné formě. Většinu utkání byla překvapivě lepší než Schalke. Souhlasíte?

Pro mě to nebylo překvapivé. Já jsme byl spokojený už s  posledními zápasy během přípravy na Kypru. Věděl jsem, že formu máme. Škoda, že jsme to nedokázali využít při těch šancích. Myslím si, že jsme měli vést minimálně 2:0, ale v tomhle zatím prostě nejsme velké mužstvo. To by z těch čtyř šancí dva góly dalo a zápas by rozhodlo. Zase těch zkušeností tolik nemáme.

Skvělým výkonem se ale blýskl váš žák Vladimír Darida. Co na něj říkáte?

Myslím, že ten gól mluví za všechno. Trefil to parádně.

A mohl ještě další gól přidat…

No to je právě ono. Střela z patnácti metrů... Samozřejmě, že je to velká škoda. Ještě máme ale zápas a určitě nebudeme skládat zbraně. Kluci se pojedou poprat o postup.

Na hřišti jste se často potkával s hvězdným Raúlem, jenž však nebyl moc vidět. Překvapilo vás to?

Viděl jsem ho v zápase často. Je to velký hráč. Umí kopat, má hlavu nahoře. Neměl jsem zas tolik času ho sledovat, ale pořád je to velký hráč. Hrálo se mi na něj stejně jako na Huntelaara. Musel jsem si dávat pozor, kde je. Je nebezpečný a pořád ještě umí dát gól.

Poprvé jste měli možnost si zahrát takhle velký zápas na zrekonstruovaném stadiónu? Užíval jste si to?

Paráda. Doufám, že si to užili všichni. Bylo to vynikající.

Reklama

Související témata: