Hlavní obsah

Pokud chceme úspěchy, musíme si poradit i bez Horvyho, ví dobře plzeňský Kolář

Čtyřgólový debakl, který Schalke uštědřilo v nedělním bundesligovém duelu Wolfsburgu, plzeňské fotbalisty před čtvrteční odvetou play-off Evropské ligy z míry nevyvedl. Věří si. Jsou přesvědčeni, že i po remíze 1:1 v prvním zápase jsou schopni v Gelsenkirchenu bojovat o postup do osmifinále. „Bude to hlavně úplně jiný zápas, něž jaký na Schalke sehrál Wolfsburg,“ věští Daniel Kolář, jehož ani absence kapitána Horvátha z míry nevyvádí.

Foto: Petr Horník, Právo

Daniel Kolář z Plzně se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Mužstvo vašeho bývalého spoluhráče Petra Jiráčka dostalo v bundeslize od Schalke pořádný čtyřgólový výprask. To je před čtvrteční pohárovou odvetou hodně velká výstraha!

S Petrem jsme si nevolali, zato u videa jsme seděli a na zápas se dívali. Schalke vyhrálo zcela zaslouženě, i když zápas mohl klidně skončit nikoli 4:0, ale třeba 8:3. Ve čtvrtek večer však bude naše vzájemná odveta jiná.

To říkáte poté, co jste v nedělní ligové generálce v Teplicích v defenzívě hořeli tak, že jste si nechali dát tři góly? To vás tolik povzbudilo, že jste nakonec domácí tým přestříleli?

Vyhráli jsme a brali tři body, což bylo podstatné. V Teplicích musí být ještě teď naštvaní, divákům se však utkání muselo líbit a to je hlavní. V naší kabině vládne pohoda, což je před odvetou také důležité.

I když vám bude v Gelsenkirchenu scházet distancovaný kapitán a dirigent Pavel Horváth? To si jeho absenci skutečně nepřipouštíte?

Chyběl nám už několikrát. Třeba loni na jaře právě v Teplicích, kde jsme hráli hodně důležitý zápas, v němž se rozhodovalo o tom, zda získáme mistrovský titul.  A my tam vyhráli a primátu se přiblížili, takže doufáme, že i na Schalke si bez Horvátha poradíme.

Vy s ním hrajete ve středové řadě vlastně bok po boku. V čem vám bude nejvíc v konfrontaci se Schalke scházet?

Svými zkušenostmi. Tím, že umí dobře nahrát, že ví, kdy míč podržet a kdy hru naopak zrychlit. Ale pokud chceme dlouhodobě dosahovat dobrých výsledků, musíme si vědět rady i bez něho. Kluci přicházející pro sestavu v úvahu, mají také svou kvalitu.

Vypozoroval jste během tréninků, na kterého z nich trenér Vrba ukáže a koho vedle vás postaví?

Do toho se pouštět nebudu, od toho je trenér.

Po Barceloně a milánském AC potkáváte další evropský klub velkého formátu. Troufnete si sestavit hierarchii těchto tří soupeřů?

Barcelona je z tohoto trojlístku samozřejmě nejsilnější, AC Milán je přece jen trochu zkušenější a má větší tradici než Schalke. Ale kádr našeho čtvrtečního soupeře má rovněž velice dobrou kvalitu. Už to, že v něm hraje Raúl, který dlouhá léta kopal v Realu Madrid, o mnohém vypovídá.

Reklama

Související témata: