Hlavní obsah

Když nemá nervy, ať nehraje, zlobil se trenér Vrba na vyloučeného Bakoše

GELSENKIRCHEN

Samo sebou že byl zklamaný. Pochopitelně, že rozčarování cítil. A veliké, protože jeho Plzeň sehrála v odvetě výtečnou partii a teprve zdecimována nesmyslným faulem Bakoše a v prodloužení navíc oslabená o zraněného Procházku ve fotbalovém chrámu v Gelsenkirchenu padla a musela se s evropskou pohárovou scénou rozloučit. „Na duši je mně ale dobře z toho, co jsme zde předvedli. A na své hráče, kteří bojovali až do konce, jsem pyšný,“ skládal svému týmu komplimenty trenér Pavel Vrba poté, co se 120 minut trvající partie se Schalke naplnila a jeho mužstvo odcházelo z placu vyprovázeno aplausem.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Plzeňský Marek Bakoš opouští předčasně trávník stadiónu v Gelsenkirchenu.

Článek
Fotogalerie

Bakoš ho vytočil. A moc. „Zápas tím byl výrazně ovlivněný. Byla to prostě nenormální situace, kdy se nechal vyloučit,“ zlobil se Vrba na slovenského útočníka Marka Bakoše, který se po hodině hry ohnal loktem po domácím Papadopoulosovi a musel se ze hřiště pakovat.

“Červená byla zasloužená. Jestliže nemá nervy, ať raději fotbal nehraje,“ nebral si plzeňský kouč servítky. Pro zkrat svého svěřence vysvětlení neměl. „Ptáte se nepravého, ptejte se Bakoše, proč tak reagoval,“ pravil Vrba lakonicky, když měl vysvětlit, zda byl jeho svěřenec přemotivovaný, nebo zda měl nervy v inkrimovanou chvíli skutečně na pochodu.

„Nevím, proč jsem tak reagoval. Prostě nevím, proč se to stalo,“ soukal ze sebe zdrcený Bakoš. Trefil ho snad Papadopoulos v předchozím souboji? Nakopl ho? Rozlítil ho tím? Plzeňský psanec mlčí. Nemá slova. „Zasloužil jsem si to,“ hlesne po chvíli.

Samozřejmě že Vrba viděl i další důvod porážky a vyřazení. „V tak trochu absurdní situaci, kdy jsme potřetí vystřídali a snad třicet sekund poté, se Procházka zranil. V devíti už jsme v prodloužení na Schalke nestačili, a to nás potrestalo,“ upozorňoval trenér Vrba na další klíčový moment pohárové konfrontace. I on přiznal, že rychle inkasovaný gól v samém úvodu odvety jeho týmu paradoxně pomohl. „Prvních deset patnáct minut v našem podání dobrých nebylo, zbytečně jsme ztráceli jednoduché balóny a soupeř se dostával do akcí po chybách v naší rozehrávce. Dostali jsme gól, ale hráči si uvědomili, co jsem jim říkal před zápasem - inkasovaná branka nic neznamená, musíme hrát dál a vstřelit gól. A oni se skutečně od tohoto momentu zvedli a někteří podali přímo mimořádný výkon. Třeba to, co odvedl Limberský, jsem dlouho neviděl,“ skládal kouč českého mistra poklonu svým svěřencům. Pochopitelně že při odchodu z evropské pohárové scény došlo i na dotaz, zda bude i příští rok tažení Plzně na evropské scéně z lavičky dirigovat. „Ta otázka je pořád otevřená, protože dosud nejsem rozhodnutý, kde budu dál působit. Je možná, že i v Plzni,“ nechal Vrba všechny dál v nejistotě.

Reklama

Související témata: