Hlavní obsah

Teplický žolík se těší na finále podzimu

Václav ProcházkaPrávo

Pohoda čiší z týmu teplických fotbalistů před čtvrteční pohárovou bitvou. Do odvety s Feyenoordem Rotterdam zdá se nepůjde sražen množícími se nezdary v nejvyšší domácí soutěži. Naposledy marně dobýval body ve Zlíně... "Tohle ale je finále podzimu," třese se na doražení soupeře věhlasného jména Jan Rezek, mladíček z hrotu teplického útoku.

Foto: ČTK

Jan Rezek (uprostřed) se raduje se spoluhráči z postupu přes Kaiserslautern

Článek

V Nizozemsku soupeři zasadil druhý gólový úder. A první připravil pro Doležala. Hned v úvodu utíkal po Kolářově výkopu obraně jako o život, byl faulován, zadák nizozemského celku byl vyloučen a z přímého kopu Rezkův spoluhráč excelentně zavěsil míč do sítě.

Na podobný brejk, který pomohl Teplicím k vedení, jež domácího favorita v prvním utkání šokovalo, budou Severočeši čekat i tentokrát. "Chce to udržet co nejdýl 0:0 a budeme doufat, že nechají díry v obraně," kalkuluje útočník Teplic s tím, že v takto rozehrané partii nelze v odvetě počítat s ničím jiným než pokusem o mohutný nápor ze strany soupeře.

Feyenoord lepší než Kaiserslautern

Bude to Teplickým vyhovovat? "Snad to opravdu tak bude a sedne mi to," pokračuje. Jak podle něj dopadá srovnání soupeřů Teplic v tomto pohárovém ročníku? Je Feyenoord větší překážkou v cestě za historickým úspěchem Severočechů než v Evropě spíše nenápadný Kaiserslautern z o to proslulejší bundesligy?

"Určitě. Jak podle pohárových zkušeností, tak podle složení mužstva," je přesvědčen Rezek. Ligové výsledkové nezdary nebere jako předznamenání krachu pohárových plánů. "Proti Feyenoordu se přece hraje jinak než proti Plni nebo Zlínu," usmívá se.

Jednadvacítce pomoci nemohl

Šetřil se snad jeho tým v domácí soutěži? "To ne, je to hlavně o koncetraci," vysvětluje Rezek a nepředpokládá, že by po příznivém výsledku prvního utkání mužstvo selhalo v odvetě jako nedávno reprezentační tým do 21 let.

"Tady to jsou jiná mužstva, jiná situace, všichni před baráží říkali, že je to hotové, a bohužel nebylo," nechce srovnávat teplickou situaci se zpackaném kvalifikačním tažení lvíčat. K němu přičichl jen jako náhradník, přesto tuší, že neunikl pozornosti případných zahraničních zájemců o jeho služby. "Ptejte se pana Chovance," odkazuje ale na svého manažera. "Teď mě však stejně zajímá jen postup přes Feyenoord."

Reklama

Související témata: