Hlavní obsah

Fotbalisté z "nevábného městečka" rozplakali Nizozemce

PRAHA

Smutek panuje po čtvrtečních odvetách 2. kola Poháru UEFA na stránkách nizozemských novin. "Feyenoord a Utrecht jsou venku," hořekuje na titulní straně De Telegraaf. "Zázrak se nekonal," komentuje deník vyřazení Feyenoordu v "nevábném provinčním městečku" Teplicích.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ferne Snoyl z Feyenoordu se snaží odstavit od míče teplického Pavla Horvátha (ve žlutém).

Článek
Fotogalerie

"Teplice jsou v české lize osmé, Feyenoord přesto neuspěl. Trenér Bert van Marwijk chtěl od svých svěřenců hodně, ale nakonec neuspěl," píše deník. Autor jmenovitě vyzdvihl výkony Šindžiho Ona a Alfreda Schreudera. Z teplických hráčů sice nikoho nejmenoval, ale ocenil "bojový zápal" Čechů, kteří - ačkoli rotterdamské mužstvo nehrálo špatně - dosáhli remízy a kýženého postupu, ke kterému jim pomohla i penalta.

De Volkskrant míní, že Feyenoord nakonec doplatil na krásu: dokázal si sice během zápasu vytvořit množství šancí, avšak "nemohoucí" útočníci je spálili. Nezvládali koncovku a nedokázali dopravit míč do teplické sítě, litoval list. "Hra Feyenoordu se sice zlepšila, ale je ještě třeba ujít dlouhou cestu, aby dosáhla kýžené úrovně," dodává deník.

Vyřazení nelze podle listu bagatelizovat. "Normálně" by prý holandský tým neměl mít žádný problém českého soupeře, který si v domácí lize nevede zrovna nejlépe, převálcovat. Před třemi týdny tepličtí hráči využili slabin rotterdamské obrany k vítězství 2:0, tentokrát jim k úspěchu zase pomohla nemohoucnost soupeřova útoku při zakončování a penalta. A výsledkem je, že český klub slavně postoupil do 3. kola, uzavřel autor.

Bulhaři jásají, zápas je ale neoslnil

Nizozemský smutek ostře kontrastuje s bulharskou radostí. Komentáře sice uvádějí, že "utkání nebylo ze sportovního hlediska nijak oslnivé", v Levski Sofia však může být spokojenost. Cíl v podobě postupu byl splněn.

List Dnevnik připomíná, že během prvního poločasu Bulhaři vystřelili na českou branku jen jednou. Druhá půle byla pro domácí diváky zajímavější, protože Levski měl do 75. minuty zřejmou převahu. Poslední čtvrthodina zápasu sice probíhala ve znamení náporu Slavie, ale dobře organizovaná obranná hra Bulharů prostě nepustila Pražany do gólové šance, napsal autor.

Deník Sega jásá nad postupem bulharského týmu do jarní části evropských pohárů a chválí zejména brankáře Dimitara Ivankova, který zneškodnil čtyři nebezpečné střely a projevil se jako skutečný lídr mužstva. Za výkon v druhém poločase list Sega pochválil také útočníka Georgiho Ivanova, který prý pro Slavii znamenal stálé nebezpečí, i když své výpady nezúročil.

Reklama

Související témata: