Hlavní obsah

Plzeň ve Walesu prohrála, ale odvrátila debakl! Celtic si v Jablonci zastřílel

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty a Slavie v bitvě o Ligu mistrů v týdnu shodně prohráli 0:2. Letošní premiéra na pohárové scéně nevyšla Jablonci. Ten v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy prohrál se slavným Celtikem Glasgow 2:4. Plzeň v Konferenční lize prohrála v Cardiffu s The New Saints 2:4, když už prohrávala o čtyři góly. Odveta je na programu za týden.

Foto: twitter Viktorie Plzeň, Twitter

Plzeňský útočník Jean David Beauguel v akci během utkání 3. předkola Konferenční ligy na hřišti TNS.

Článek
Fotogalerie

Skotský vicemistr vedl na Střelnici už v 16. minutě 2:0 po brankách Liela Abady a Kjoga Furuhašiho. Vzápětí snížil Václav Pilař, ale po přestávce přidal pojistku James Forrest. Pět minut před koncem si dal vlastní gól Nir Bitton, poslední slovo však měl Ryan Christie. Severočeši nedokázali navázat na Spartu, která v minulé sezoně dvakrát porazila Celtic 4:1 ve skupině Evropské ligy.

Vítěz souboje mezi Jabloncem a Celticem si v závěrečném předkole zahraje s Alkmaarem. Pokud Severočeši za týden v odvetě dvojzápas neotočí, přejdou do závěrečného 4. předkola nově vzniklé Evropské konferenční ligy. V něm by si zahráli proti lepšímu z dvojice Kostanaj - Žilina.

Viktoria ve 2. předkole Konferenční ligy sice porazila běloruské Dynamo Brest dvakrát 2:1. Tentokrát však mířila na Ostrovy, kde byl jejím protivníkem tým z Walesu - The New Saints. Ten hladce vyřadil litevské mužstvo Kauno Žalgiris po suverénních triumfech 5:0 venku a 5:1 doma.

Plzeň věřila, že může uhrát dobrý výsledek, nakonec však byla ráda, že odvrátila debakl. V průběhu zápasu čelila dvěma penaltám a její gólové manko vystoupalo až na hrozivých 0:4. Porážku sice viktoriáni neodvrátili, ale góly, které vstřelili Beauguel a Baloua, nakonec dávají před odvetou českému celku ještě možnost pomýšlet na postup. Odveta na plzeňském stadionu je na programu ve čtvrtek 12. srpna. Postupující si v závěrečném play off zahraje o postup do skupiny s vítězem souboje CSKA Sofia - Osijek.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Jablonec - Celtic Glasgow 2:4
Branky: 17. Pilař, 86. Malinský - 12. Abada, 16. Furuhashi, 64. Forrest, 90. Christie.
Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Konferenční ligy:
The New Saints - Plzeň 4:2
Branky: 30., 53. a 76. McManus (první dvě z pen.), 19. Hudson - 89. Beauguel, 90.+5 Baloua.

Reklama

Související témata: