Hlavní obsah

Skotové nepochybují o porážce Teplic

LONDÝN

Nic jiného než vítězství domácích neočekávají skotská média před čtvrtečním duelem třetího kola Poháru UEFA mezi Celtikem Glasgow a Teplicemi. Současně ale kouče Celtiku Martina O'Neilla varují před překvapením, které potkalo jeho kolegy z Kaiserslauternu a Feyenoordu Rotterdam.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Skotská média upozorňují na taktické schopnosti trenéra Františka Straky.

Článek

Deník The Scotsman cituje trenéra Celtiku Martina O'Neilla, že jeho tým do zápasu vstupuje se sebedůvěrou. Bude se muset obejít vez vyloučeného Neila Lennona, ale o víkendu zraněný Didier Agathe by už měl být v pořádku.

Stejně jako ostatní deníky očekává Scotsman vítězství domácích, ale současně varuje před neznámým českým soupeřem, který v předchozích kolech dokázal překvapit a postoupit přes bundesligový Kaiserslautern a slavný nizozemský klub Feyenoord Rotterdam.

List píše, že trenér teplických fotbalistů František Straka má pověst muže, který se dokonale připravuje a má výborné taktické myšlení. V zápase proti favorizovaným Skotům prý bude muset uplatnit obojí v hojné míře.

Odveta v 'Československu'

Glasgowský Herald se domnívá, že čtvrteční zápas nebude takovou slávou, jako kdyby Celtiku připadl za soupeře Liverpool nebo Bayern. Bude to prý taková důležitá nepříjemná povinnost.

"Byl bych překvapen, kdyby O'Neill - a tím spíše nějaký fanoušek Celtiku - vůbec o Teplicích nebo některém jejich hráči slyšel," píše v komentáři šéf sportovní rubriky Graham Spiers.

Spiersův poměrně přezíravý názor na povědomí o českém klubu nechtěně a názorně potvrzují i oficiální dokumenty klubu. Celtic v pondělí rozeslal fanouškům nabídku, aby se přihlásili na zájezd k odvetě do Teplic v Československu...

Nemají co ztratit

Glasgowský nedělník The Sunday Herald píše, že vítězství nad dvěma elitními evropskými týmy není pro zařazení teplického týmu rozhodující. Teplice přijíždějí "ztuhlé" po zimní přestávce a z 11. místa české ligové tabulky. A kromě toho prodělaly důležité změny v hráčském kádru.

"Nicméně, i když se někteří hráči teprve poznávají, status slabšího by mohl být hlavní trumfovou kartou," varuje list. Hráči se na zápas v Glasgow zřetelně těší a trenér Straka ví, že se na něm může proslavit. "Máme obrovskou motivaci a nemáme co ztratit," řekl Straka listu.

Reklama

Související témata: