Hlavní obsah

Celtic senzaci nepřipustil, nasázel Teplicím tři góly

GLASGOW

Překvapení, o které se chtěli pokusit fotbalisté Teplic v úvodním duelu 3. kola Poháru UEFA na hřišti Celtiku Glasgow, se nekonalo. Suverénní lídr tabulky skotské ligy si sebevědomě počínal i v utkání se Severočechy a po vítězství 3:0 nakročil do osmifinále klubové soutěže.

Článek

V nešťastné 13. minutě se kouč Severočechů zlostně otočil na patě, odložil šálu na lavičku a pokynul, aby se Rada vrátil ze zálohy do obrany, kam riskantně poslal ,vyšumět´ Ryšku. Tah mu nevyšel, horší úvod si nešlo představit ani ve strašidelném snu, Tepličtí s rozklepanými koleny prohrávali už 0:2.

Když předseda světové fotbalové federace FIFA Sepp Blatter slavnostně předával domácím fanouškům Cenu fair-play za příkladné chování, byl to pro český soubor poslední příjemný okamžik. "Jste ojedinělí," pokynul Blatter divákům a oni mu sborově zazpívali svou hymnu ,Nikdy nekráčíš sám´...

Co bylo pak? Zelenobílé peklo v hledišti i na hřišti. Minuta třetí: Pearson vysílá rychlou kolmici, kanonýr Larsson projíždí jako expres kolem zkoprnělého a stojícího Ryšky a posílá balón do sítě Poštulky ,jesličkami´, jako by nebylo na světě nic snazšího. Tradičně vyplázl jazyk na oslavu a přes 50 tisíc diváků šílelo.

Děsivá chyba Hunala

Minuta třináctá: děsivá minela Hunala. Hlavičkou plachtí jeho malá domů tak pomalu, že Sutton nemá nejmenší starost udělat kličku jakou si umane a dav oslavně řve už sekundu předtím, než míč doputuje do sítě.

Celtic byl o dvě třídy lepší, moc bylo znát, že Straka nemohl využít zraněného tvůrce Horvátha, třísla trápila Kuchaře a hrát nesměl ani Krmaš. Až soucitný byl pohled na lavičku, kde seděli dva zdraví hráči na střídání do pole a gólman Kolář... Domácí byli snad sami zaskočeni, jak jde vše nad plán. Náznaky příležitostí Teplic vyústily v první půli jen ve čtyři rohy a pokus Skály hodně mimo.

Maškovi chyběl krok

To Ostrované udivovali jednoduchostí a fotbalovou krásou: dvě narážečky, patička Suttona a Pearson byl měl dvě tutové šance. Při první zachránil Poštulka, míč následně vykopl z čáry Hunal a podruhé letěl balón jen kousek vedle levého horního růžku. V bezvadné pozici překopl břevno i Balde.

Ve druhém poločase se Teplice bránily o poznání lépe, ale příchod Rilkeho za opět chabého útočníka Kowalíka ofenzivní oživení nepřinesl. A když už se zdálo, že by mohl být před gólmanem Douglasem sám Mašek, chyběl mu krůček...

Už už se zdálo, že hosté odjedou s poměrně lichotivým výsledkem, jenže v posledních chvílích naskočil na roh Larsson a hlavou popravil český tým definitivně. Teplice mohly v totální bezradnosti a nemohoucnosti inkasovat i počtvrté...

Odveta na teplických Stínadlech je na programu ve středu 3. března, od 17:50 hod. vysílá přímým přenosem ČT2.

Celtic Glasgow - Teplice 3:0
Poločas: 2:0. Branky: 3. a 90. Larsson, 13. Sutton. Rozhodčí: Plautz - Bereuter, Staudeinger (všichni Rak.). ŽK: Skála, Rilke, Tesařík (všichni Teplice). Diváci: 48 947.
Celtic: Douglas - Balde, Varga, McNamara (88. Valgaeren) - Agathe, Petrov, Lambert, Pearson (73. Sylla), Thompson - Sutton, Larsson. Trenér: O'Neill.
Teplice: Poštulka - Doležal, Ryška, Hunal, Leitner - Rada - Verbíř, Skála, Tesařík - Kowalík (46. Rilke), Mašek. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: