Hlavní obsah

Barošův návrat Houlliera potěšil

Teprve ke druhému utkání po těžké zlomenině nohy nastoupil ve čtvrtek Milan Baroš v dresu Liverpoolu v zápasu 3. kola Poháru UEFA proti Levski Sofie. A svou aktivní hrou jen dokázal, jak svému týmu chyběl. Kouče Houllier podle deníku Daily Telegraph dokonce prohlásil, že právě Baroše postrádal tým sužovaný zraněními několika hráčů nejvíce.

Článek

The Guardian píše, že livepoolský tým svým výkonem pro tuto chvíli zastavil "povstání", které se sbírá proti Houllierovi vzhledem k letošním výkonům klubu. Vítězství 2:0 proti celkem chabému bulharskému soupeři sice není známkou výrazného zlepšení, ale cokoli horšího by bylo nemyslitelné.

Právě agilnost Milana Baroše podle Guardianu pomáhala během dlouhých minut až do prvního gólu ve druhém poločase utkání udržet naději na renesanci jeho týmu. Baroš mohl získat penaltu a rozhodně měl využít rohový kop Dannyho Murphyho.

Nástup českého útočníka na hřiště uvítal i deník The Times. Podle jeho názoru je právě Baroš jedním z těch, kteří dávají klubu naději, že sezona skončí lépe, než se dosud vyvíjela. Baroš nabídl tempo a průniky, vyplňoval mezery a zmírnil tlak, který obvykle doléhá na Owena. Kdo ví, možná krize Liverpoolu za chvíli opět skončí, doufají The Times.

Celtic sní opět o finále

Páteční britský tisk konstatuje, že fotbalisté Celtiku Glasgow porazili ve čtvrtečním prvním osmifinálovém utkání Poháru UEFA Teplice 3:0 zaslouženě a celkem bez námahy. Podle The Times začíná Celtic opět snít o finále, v němž loni podlehl FC Portu.

Sportovní komentátoři píší, že pokud trenéra Martina O'Neilla něco rozzlobilo, pak to, že jeho svěřenci nedali více branek a spálili poměrně hodně šancí. "Teplice nejsou žádný favorit ani ve východní Evropě, ale zastavily Celtic právě, když to vypadalo, že padnou na ostří jeho mečů," uvedl glasgowský The Herald.

Teplice hrály slušný fotbal, ale nesly všechny známky týmu, kterému nedávno vyrabovali talentované hráče. Takticky mnoho neukázaly, píše deník a hovoří o chaosu v obraně.

Reklama

Související témata: