Hlavní obsah

Baroš zářil, zachránil Liverpoolu remízu

PRAHA

Dlouhodobý výpadek způsobený zraněním není na Milanu Barošovi po návratu do sestavy Liverpoolu vůbec znát. V prvním osmifinálovém střetnutí Poháru UEFA Liverpoolu s Marseille otevřel skóre utkání, konečnou remízu však zařídil Drogba.

Článek

Baroš v 55. minutě zakončil bleskovou akci Liverpoolu, když Marseille ztratilo na půlce hřiště míč. Owen vyslal kupředu Gerrarda, jeho průnik odvrátil Beye jen k českému útočníkovi, který z první rozvlnil síť.

Za Marseille vyrovnal Drogba v 78. minutě, ale nakonec se mohli smát přece jen domácí. Baroš ve třetí minutě pálil z nadějné pozice, ale Barthez už si na něj podruhé dal pozor.

Motta se porval s Douglasem

Dlouhou sérii domácí neporazitelnosti Celtiku Glasgow nepřetrhla ani Barcelona a šňůra se natáhla už na 74 zápasů. Na dlouhou dobu nejzajímavější zápasu zůstal přítomným na stadiónu skryt.

Domácí brankář Douglas a Brazilec Motta se totiž při odchodu do šaten na poločasovou přestávku v tunelu poprali, a tak první, co rozhodčí ve druhém poločase udělal, udělil dvě červené karty. Chvíli poté Mottu následoval Argentinec Saviola a v devíti Barcelona tlaku přemožitelů Teplic neodolala.

Rozehnal Bordeaux nezastavil

Fotbalisté FC Bruggy budou mít v odvetě osmifinále Poháru UEFA nesnadný úkol. V prvním zápase prohráli v Bordeaux s tamním Girondins 1:3, když o všechny branky vítězů se postarali Španělé. Dvakrát se trefil Celadés, který je v klubu na hostování z Realu Madrid, třetí gól přidal jednadvacetiletý Riera.

V dresu hostů odehrál celý zápas reprezentační stoper David Rozehnal. Za nerozhodného stavu sebral Maročanovi Šamáchovi čistý gól z nohy, ale Celadésově druhé brance nezabránil. Bruggám vůbec nefungovala ofsajdová past, španělský záložník obešel gólmana a přehodil Rozehnala, který mu stál v cestě poslední.

Fotbalisté Bordeaux nastoupili s černými páskami na rukávech. Uctili tak památku obětí bombových útoků v Madridu, při nichž zahynuly nejméně dvě stovky lidí.

Newcastle nastřílel čtyři branky za 25 minut

Valencie nastoupila vedle zraněného Aimara nečekaně také bez Baraji, v brance stejně jako v předchozích pohárových duelech nastoupil náhradník Palop a turecký klub slabých míst využil už ve 12. minutě. Ayala strčil Özkana v šestnáctce a Belgičan Daems vystřelil do odvety výhodu tureckému překvapení soutěže.

Zápas začal minutou ticha za oběti madridského neštěstí a i hráči Valencie oblékli černé pásky.

Newcastlu se povedl úžasný obrat. Ještě 25 minut před koncem prohrával, ale pak čtyřmi brankami udělal výrazný krok do čtvrtfinále. Zvrat režíroval Francouz Robert: tři góly připravil ze standardních situací a čtvrtý gól dal z trestného kopu sám.

Odvety jsou na programu 25. března.

Osmifinále Poháru UEFA, úvodní zápasy
Girondins Bordeaux - FC Bruggy 3:1
Poločas: 0:0. Branky: 59. a 71. Celadés, 87. Riera - 58. Verheyen. Rozhodčí: Bennett (Angl.). Diváci: 13500.
Genclerbirligi Ankara - FC Valencie 1:0
Poločas: 1:0. Branka: 12. Daems z pen. Rozhodčí: Övrebö (Nor.). Diváci: 25 000.
AJ Auxerre - PSV Eindhoven 1:1
Poločas: 1:0. Branky: 36. Tainio - 71. Lucius. Rozhodčí: Busacca (Švýc.). Diváci: 18 000.
Newcastle United - Real Mallorca 4:1
Poločas: 0:0. Branky: 67. Bellamy, 71. Shearer, 74. Robert, 84. Bramble - 58. Correa. Rozhodčí: Hamer (Luc.). ČK: 83. Moya (Mallorca). Diváci: 38 012.
Liverpool - Olympique Marseille 1:1
Poločas: 0:0. Branky: 55. Baroš - 78. Drogba. Rozhodčí: Baskakov (Rus.). Diváci: 41 270.
Celtic Glasgow - Barcelona 1:0
Poločas: 0:0. Branka: 59. Thompson. Rozhodčí: Stark (Něm.). ČK: 45. Douglas - 45. Motta, 49. Saviola. Diváci: 59 000.
Benfica Lisabon - Inter Milán 0:0
Rozhodčí: Wegereef (Niz.). Diváci: 64 569.
Villarreal - AS Řím 2:0.
Poločas: 2:0. Branky: 29. Anderson, 35. José Mari. Rozhodčí: De Bleeckere (Bel.). Diváci: 25 000.

Reklama

Související témata: