Hlavní obsah

Kamarův právník zuří: Česká ostuda, Glena na Letné vypískaly děti! Jak reagoval kouč Rangers?

Kauza Kamara jede dál. Tentokrát právník finského záložníka Rangers ostře kritizuje chování dětského publika na Letné ve čtvrtečním duelu Evropské ligy mezi skotským týmem a pražskou Spartou. „Je ostuda, že Glena vypískaly děti," citoval Aamera Anwara skotský deník Glasgow Times.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Glen Kamara uviděl červenou kartu

Článek
Fotogalerie

Jeho klient obvinil po jarním osmifinále Evropské ligy stopera Slavie Ondřeje Kúdelu z rasistické urážky, ten následně od UEFA dostal desetizápasový trest. V obou zemích je případ nadále živý, probíral se zákonitě i před duelem na Letné. Ten sledovalo z tribun 10 tisíc dětí, neboť Sparta měla uzavřené hlediště kvůli rasistickým urážkám na adresu hráče Monaka Aureliena Tchouameniho v srpnovém utkání předkola Ligy mistrů.

„Když jsem slyšel o uzavření stadionu Sparty, doufal jsem, že Glen Kamara i další hráči černé pleti nebudou muset snášet žádné urážky nebo rasismus. A budou se moci věnovat jenom fotbalu. Ale tento večer byl pro českou stranu ostudou. Mělo jen malý význam, že byl stadion zaplněn tisíci školáky. Velká část dětí vypískala Glenův každý dotek míče, stejně tak dotek balonu dalšího hráče černé pleti Rangers. Opět se ukázalo, že Praha má vážný problém s rasismem," prohlásil Anwar.

Kamarův právník kritizoval české děti v hledišti. Jak zareagoval Steven Gerrard?Video: Sport.cz

Podle skotských médií se ve chvíli, kdy měl míč v moci Kamara, ozývalo z hlediště bučení. „Soustředil jsem se na hru, ničeho jsem si nevšiml. Ale pokud pro to budou důkazy, budeme to řešit. Jestli se to fakt stalo, jsem z toho zklamaný. Ale ne překvapený," řekl po utkání kouč Rangers Steven Gerrard.

Kamara nakonec zápas nedohrál, po druhé žluté kartě byl vyloučen, Rangers prohráli 0:1.

Reklama

Související témata: