Hlavní obsah

Nechte si ty hloupé otázky, káral Gerrard. Až přijede Sparta, udělejme to zajímavé, nabádá

Glasgow/Praha

Fotbalisté Glasgow Rangers se po domácí výhře nad Bröndby Kodaň v Evropské lize vrátili do hry o postup ze sparťanské skupiny A. Kouč Steven Gerrard doufá, že proti stejnému soupeři uspěje jeho tým i v odvetě za 14 dnů a pak bude moct na Ibroxu oplatit i porážku Spartě.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Kouč Rangers Steven Gerrard během zápasu s Bröndby.

Článek

Skotský celek první dva duely ve skupině prohrál, ale na třetí pokus si po brankách Leona Baloguna a Kemara Roofea zajistil výhru 2:0 a první tři body. V tabulce je nyní třetí o bod za Spartou.

Prvních 45 nebo 60 minut jsme hráli opravdu velmi dobře. Zápas jsme hodně kontrolovali a zvládli ho ve velkém stylu. Možná jsme mohli ještě přidat pár gólů. Zůstali jsme po celou dobu agresivní v tom správném směru," pochvaloval si Gerrard.

„Naše cesta Evropskou ligou se konečně nakopla. Sami jsme si na sebe po dvou porážkách udělali tlak. Teď už jsme to ale zvládli, což musíme napodobit i v příštích týdnech, abychom posílili postupové šance," pokračoval kouč.

Připustil, že Lyon potvrzuje roli favorita a právem skupině vládne. Po prvním bodovém zisku svého týmu ale už sám spřádá optimistické plány.

„My teď potřebujeme zopakovat tento výkon za 14 dnů. Jít na šest bodů a až sem přijede Sparta, tak to udělat opravdu zajímavé. Když se nám podaří šest bodů získat, myslím, že ten pátý zápas (se Spartou) bude fantastický a velmi zajímavý," zahleděl se do budoucnosti kouč.

Gerrard se nevyhnul ani otázkám na možný odchod do náhle zbohatnuvšího Newcastlu United, který je po vyhazovu Steva Bruce bez trenéra.

„Vypadám spokojený? Vypadám dobře usazený? Tak vidíte, neklaďte mi hloupé otázky," smetl žhavé téma ze stolu dobře naladěný Gerrard.

Reklama

Související témata: