Hlavní obsah

Celtic měl v úvodu čtvrtfinále Poháru UEFA namále

PRAHA

Vidina opakovaného postupu do finále Poháru UEFA fotbalistů Celtiku Glasgow lehce ztratila kontury už ve čtvrtfinále. Skotští hráči remizovali v prvním duelu s Villarrealem 1:1 a příští týden budou muset na horké španělské půdě vstřelit alespoň gól, pokud chtějí myslet na postup.

Článek

Celtic doma sice neprohrál už 77 zápasů, ale v poslední době se jeho skvělá série otřásala v základech. V sobotu zachránil remízu s Hearts v nastavení a i tentokrát jen dotahoval soupeřův náskok. Josico vstřelil už v 9. minutě svůj první gól v sezóně a trvalo téměř hodinu, než se Celtic ze šoku sebral. Autorem jeho gólu byl jako tradičně Švéd Larsson.

Valencie nakročila do semifinále

Blízko do semifinále má i druhý španělský zástupce z Valencie. Bordeaux se proti ní vlastní nedisciplinovaností připravilo o vítězství. Záhy sice vedlo, když Caňizarese překonal z přímého kopu jeho krajan Riera, pak ale přišlo o vyloučeného Mavubu. Mladík šlápl v afektu ležícímu protihráči na hlavu a Angličan Riley jej okamžitě vyloučil.

Valencii čekala hodinová přesilovka, ale se záložníky Aimarem a Vicentem sedícími jen na tribuně dlouho vyznívala její početní převaha naprázdno. Až čtvrthodiny před koncem si Baraja narazil míč se spoluhráčem a napřáhl ke své obávané ráně. Obrat dokonal dorážkou zblízka Rufete a Valencie je po čtyřiceti letech blízko semifinále Poháru UEFA.

V dresu Marseille se objevil i Vachoušek

Štěpán Vachoušek se po několikaměsíční pauze vrátil na hřiště. V dresu Marseille odehrál proti Interu Milán posledních deset minut a s míčem už se prakticky nepotkal. Alespoň si se spoluhráči na hřišti vychutnal radost z vítězství, které zařídil jedinou trefou utkání nezastavitelný Drogba.

Trenér Newcastlu Bobby Robson své svěřence varoval před Kežmanem nadarmo. Srbský kanonýr Eindhovenu překonal obranu hostů už po čtvrthodině. Angličané ještě do přestávky vyrovnali. Ve čtvrté minutě nastaveného času se už domácí viděli v kabině, Robert rychle rozehrál standardní situaci před branku a volný Jenas vsítil důležitý gól na hřišti soupeře.

Odvety jsou na programu 14. dubna.

Pohár UEFA - první zápasy čtvrtfinále
Girondins Bordeaux - FC Valencie 1:2
Poločas: 1:0. Branky: 19. Riera - 75. Baraja, 87. Rufete. Rozhodčí: Riley (Angl.). ČK: 27. Mavuba (Bordeaux). Diváci: 29 000.
PSV Eindhoven - Newcastle United 1:1
Poločas: 1:1. Branky: 15. Kežman - 45. Jenas. Rozhodčí: Veissiére (Fr.). Diváci: 36 500.
Olympique Marseille - Inter Milán 1:0
Poločas: 0:0. Branka: 46. Drogba. Rozhodčí: Cortéz Batista (Portug.). Diváci: 58 000.
Celtic Glasgow - FC Villarreal 1:1
Poločas: 0:1. Branky: 64. Larsson - 9. Josico. Rozhodčí: Vassaras (Řec.). Diváci: 58 493.

Reklama