Hlavní obsah

Vachoušek: Porazit ve finále Valencii nemusí být utopie

Český fotbalista Štěpán Vachoušek byl ve čtvrtek u toho, když jeho Olympique Marseille postoupil do finále Poháru UEFA. To se uskuteční ve středu 19. května ve švédském Göteborgu a Vachoušek si myslí, že proti španělské Valencii není Marseille bez šancí. Prohlásil tov rozhovoru pro deník Právo

Foto: Slavia Praha

Štěpán Vachoušek

Článek

Co pro vás znamená postup do finále Poháru UEFA? Veliký úspěch a fantastický pocit. Navíc to bereme i jako náplast za nevydařenou ligovou sezónu. Teď ale zbývá udělat ten poslední krok...

Tedy porazit ve finále Valencii. Přesně tak. Valencie je od neděle španělským mistrem a tato soutěž je jednou z nejlepších, ne-li přímo nejlepší v Evropě. Je to velice silný soupeř. Porazit Valencii proto bude těžké, ale nemusí to být žádná utopie. Přesvědčili jsme se, že hrát se dá s každým.

S Newcastlem jste přišel na trávník až v samém závěru, kdy jste střídal střelce obou branek Drogbu. Jak jste zápas na lavičce prožíval? Je to vždycky horší než na trávníku. Ale po prvním gólu jsem věřil, že vyhrajeme a postoupíme, i když Newcastle je silný a nebezpečný tým, nedal nám nic zadarmo. Po druhé brance už ale bylo jasno.

Jakými zbraněmi jste porazili přední anglický tým? Svým fotbalem, vynikajícími trefami Drogby a také tím, že jsme v obou utkáních uhlídali skvělého střelce Shearera.

Co vám trenér řekl, když vás posílal v závěru utkání na trávník? Měl jsem vlastně jediný úkol. Udržet míč a dostat ho co nejdál od nebezpečných prostor poblíž naší branky.

Vy za Marseille nastupujete, ale Rudolf Skácel nehraje. Proč nedostává šanci? To ví trenér.

A jak to snáší? Pochopitelně špatně, takovou situaci nemá rád žádný fotbalista.

Může vám účast ve finále Poháru UEFA pomoci na EURO? Do jisté míry to pro mne může být plus, ale záleží na trenéru Brücknerovi. Snad jsem si za ty dva roky v reprezentaci vydobyl nějakou pozici, a pokud budu zdravý a ve formě, věřím, že na mne nezapomene.

Reklama

Související témata: