Hlavní obsah

Veterán Carboni slavil triumf i rekord

GÖTEBORG

Středeční triumf Valencie v Poháru UEFA si pořádně vychutnal i jeden z pilířů defenzívy čerstvého španělského mistra Amedeo Carboni, který ho navíc oslavil rekordem. Italský veterán se polaskal s trofejí ve svých devětatřiceti letech a stal se tak nejstarším hráčem, který kdy zvítězil ve finále některého z evropských pohárů.

Článek

Pro Carboniho byl triumf na stadiónu Ullevi ve švédském Göteborgu symbolický. Právě zde totiž před čtrnácti lety vyhrál se Sampdorií Janov již neexistující Pohár vítězů poháru. Ale Carboni měl včera ještě další důvod k oslavě, hrál jubilejní stý zápas v pohárové Evropě...

Italský obránce ve středečním finále proti Marseille znovu předvedl, proč je i v pokročilém fotbalovém věku stále ceněn. Neprosadil se přes něj Didier Drogba, který do té doby každému pohárovému soupeři poslal gólovou navštívenku, ani Drogbův partner na hrotu Steve Marlet.

Carboni ani na konci utkání nepůsobil unaveným dojmem a trenér Valencie Rafael Benítez mu vysekl poklonu. "Mít v týmu Carboniho znamená mít velmi zkušený celek. Ve spojení s ním můžeme dosáhnout ještě dalších úspěchů," řekl kouč serveru uefa.com.

Ital má ve Valencii smlouvu na další dva roky. Není tedy vyloučeno, že hranici rekordu ještě posune.

Reklama

Související témata: