Hlavní obsah

Vachoušek: Collina to s vyloučením přehnal

MARSEILLE/PRAHA

Zklamání. Nic jiného fotbalista Marseille Štěpán Vachoušek necítil. Možná ještě vztek na italského sudího Collinu, který podle něj neoprávněně vyloučil v poslední minutě prvního poločasu gólmana Bartheze. Olympique prohrál finále Poháru UEFA s Valencií 0:2 úplně jednoznačně.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Štěpán Vachoušek (vlevo) se ve finále Poháru UEFA na hřiště nedostal

Článek

"Musím ale uznat, že už je to hodně dlouho, co jsme si za celé utkání nevypracovali ani jednu gólovou šanci," říkal Vachoušek včera vpodvečer po návratu z Göteborgu do Francie. Moc dobře věděl, že byl španělský soupeř o moc lepší. A to i přesto, že finále úrovní totálně zklamalo.

"Především ve druhé půli nás přejeli. Prokázalo se, jak jsou sehraní a my navíc nezahráli dobře. Klíčové bylo vyloučení gólmana Bartheze. To nikdo z nás nečekal, všichni si mysleli, že mu dá sudí Collina jen žlutou kartu. Přehnal to," shrnoval dění, které sledoval jen z lavičky. Barthezovi prý po utkání nikdo nic nevyčetl ani jediným slovem.

Nebyl Vachoušek nakonec paradoxně rád, že si vzhledem k prakticky beznadějnému průběhu nezahrál? "Ale ne! Chtěl jsem si kopnout. Ale teď je mi to úplně jedno. Nejhorší je, že jsme to nezvládli jako tým," smutnil český reprezentant, který dostal po utkání pro útěchu stříbrnou medaili. Nikam ji ale ve sbírce nezařadí. "Finále je krásné, ale..." Žal hráči Marseille podle Vachouška v noci nezapíjeli. Po večeři se všichni zdrcení poražení vydali spát.

Reklama

Související témata: