Hlavní obsah

Pasching vyškolil Petrželův Zenit

Návrat do evropských fotbalových pohárů si trenér petrohradského Zenitu Vlastimil Petržela určitě představoval jinak. Jeho svěřenci v úterním duelu druhého předkola Poháru UEFA na půdě rakouského Paschingu inkasovali tři branky. Za dva týdny bude ruské mužstvo v odvetě mazat dvougólovou ztrátu.

Článek

Dva góly přitom ruský vicemistr dostal z penalt. A za obě mohli hráči, které si Petržela do týmu přivedl. Tu první zavinil rukou Martin Horák, tu druhou v závěru zápasu nevinným střetem Makedonec Veliče Šumulikoski, který Horáka o přestávce na postu stopera nahradil.

Jediný gól Petrohradu si dal soupeř sám už v 10. minutě, ale pak hosté zcela ztratili režii zápasu. Dvě šance měl v dresu domácích Patrik Ježek, ale pokaždé ztroskotal na výborně chytajícím Malafejevovi.

Petrželův asistent Vladimír Borovička po zápase nechtěl věřit svým očím. "Vůbec jsem svůj tým nepoznával. Neukázali jsme nic, i když jsme po vlastním gólu soupeře mohli hrát klidně. Kdybychom dnes prohráli 1:8, nikdo by se nemohl divit," citovala Borovičku rakouská agentura APA.

Další pohárový gól si připsal slovenský útočník Jozef Kožlej, ale jeho Omonii Nikósie to stačilo jen na remízu 1:1 s CSKA Sofia.

POHÁR UEFA - 2. předkolo
SV Pasching (Rak.) - Zenit Petrohrad 3:1
Poločas: 2:1. Branky: 16. a 85. Glieder obě z pen., 35. Mayrleb - 10. vlastní Kafkas. Diváci: 4300.
Buducnost Banacki Dvor (SČH) - NK Maribor (Slovin.) 1:2
Poločas: 1:1. Branky: 22. Miloševič z pen. - 38. Beršnjak, 76. Teinovič. Diváci: 1000.
Omonia Nikósie - CSKA Sofie 1:1
Poločas: 0:0. Branky: 56. Kožlej - 78. A. Mudžiri. Diváci: 5600.

Reklama

Související témata: