Hlavní obsah

Csaplár bere roli favorita

PRAHA

Jak se změnila hra Dinama Tbilisi od zápasu s Libercem před dvěma lety? "To si nechám pro sebe." Na co upozorňoval pozorovatel Martin Hřídel po svých návštěvách Gruzii? "To neprozradím." V tomto duchu hovořil před čtvrtečním zápasem 2. předkola trenér Slavie Josef Csaplár. Kouč nechtěl před žurnalisty odkrývat karty, přesto nezakrýval, že jeho tým je favoritem dvojutkání.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Slavie Josef Csaplár.

Článek

"Už podle koeficientu a pohárových zkušeností. Kdybych tvrdil něco jiného, bylo by to zbabělé," vysvětluje slávistický stratég. Rozhodit by jeho tým neměla ani víkendová porážka v 1. kole ligy ve Zlíně 0:1.

"Výkon byl lepší než výsledek. Pokud by nás tato porážka rozhodila, bylo by to s námi špatné," dodává. K dispozici stále nebude mít Hrdličku, Gedeona ani jedinou velkou letní posilu, obránce Holeňáka. "Kdybych o to moc stál, asi by nastoupil, ale nechci riskovat obnovení zranění," vysvětlil Csaplár.

Gruzínský tým je pravidelným účastníkem evropských pohárů, vloni však skončil v lize až třetí. "Má velké zkušenosti, určitě se bude chtít vrátit na špičku gruzínské ligy," domnívá se slávistický gólman Radek Černý.

Kapitán týmu Radek Bejbl je přesvědčen, že podcenění soupeře nehrozí. "Bude to těžké, na videu se ukázalo, že Dinamo je silný tým."

Předpokládaná sestava Slavie
Černý - L. Došek, Latka, Bejbl, Kratochvíl - Piták, Švec, Kuka, Sedláček - Adauto, Fořt.
Zápas začíná v 19 h na Strahově, jako hlavní řídí Francouz Duhamel.

Reklama

Související témata: