Hlavní obsah

Uličný: V Kišiněvě nejsou žádní nazdárci

OLOMOUC

Bez zraněných Königa, Vyskočila a Špiláčka, ale s vírou ve vítězství odcestovali do moldavského Kišiněva fotbalisté Sigmy Olomouc ke čtvrtečnímu úvodnímu duelu 2. předkola Poháru UEFA s u nás neznámým celkem FC Nistru Otači. "Chceme vyhrát, dobrou výchozí pozici do odvety by ale znamenala i remíza," uvedl před odletem kouč Petr Uličný.

Článek

"Vycházet budeme ze zajištěné obrany s cílem neinkasovat," odhaloval Uličný taktiku, varoval však před případným podceněním soupeře.

"Viděl jsem je na videu a musím říct, že to nejsou žádní nazdárci. Jsou rychlí, dynamičtí a produkují technický fotbal. Ve svém středu ale nemají žádné gorily, to by nám mohlo vyhovovat," uvedl s tím, že v základní sestavě oproti ligovému utkání s Českými Budějovicemi dostane tentokrát v útoku před Slovákem Babničem vedle Bednáře přednost jeho krajan Reiter, loni druhý nejlepší střelec ligy.

"V obraně půjde zkušenější Randa vlevo, je schopen se lépe přizpůsobit, a Hubník se vrátí na pravou stranu, kde je minimálně o padesát procent lepší. Celkově by se tak naše defenzíva měla zpevnit," konstatoval Uličný.

Výprava Hanáků odjela ve středu dopoledne autobusem z Olomouce na letiště do Kunovic, odkud ve 13.00 odletěla devadesátimístným speciálem do Kišiněva. Trávník státního stadiónu, který má klub z Otači vypůjčen, si Olomoučtí vyzkoušeli na tréninku v čase zápasu.

Pravděpodobná sestava Olomouce
Vaniak - R. Hubník, Hudec, Kovář, Randa - Bouška, Zbožínek, Kučera, D. Kobylík - Bednář, Reiter.
Utkání začíná v 16.30 h, jako hlavní řídí Maďar Bede.

Reklama

Související témata: