Hlavní obsah

Aktivita a nebojácnost mají Slavii v Gruzii zajistit postup

PRAHA/TBILISI

K odvetě druhého předkola Poháru UEFA nastoupí ve čtvrtek v 18 hodin na hřišti Dinama Tbilisi fotbalisté pražské Slavie. Po domácím vítězství 3:1 chtějí v gruzínském pekle naplnit sen o postupu do hlavní soutěže.

Článek

Slávisté mají dobře zafixované vzpomínky na první vzájemné utkání, kdy je Dinamo svým nástupem a nápaditou hrou na Strahově pořádně vystrašilo. Jen čtvrthodinový výpadek ve druhém poločase stál Dinamo lepší výsledek.

Výhrou a dvoubrankovým náskokem se slávisté nijak neopájejí. Odveta v pověstném kotli stadiónu Dinama, kam by mělo přijít přes dvacet tisíc horkokrevných fanoušků, bude pro mladý tým pernou zkouškou. "Pořád to je ošidné a stát se může cokoliv," prohlásil opatrně kouč Josef Csaplár.

Cestou k postupu má být aktivní hra a nebojácnost. "Nebudeme hrát na bezbrankovou remízu. Kdybychom do toho šli s tímhle, tak to nedopadne dobře," prohlásil kapitán Radek Bejbl. "Hlavně jim nesmíme nechat kousek prostoru. Každý přece viděl v prvním zápase, jak pak mohou být nebezpeční," vzpomínal Martin Latka.

Dusno v Gruzii

Do Gruzie, kde Csaplárovy svěřence přivítalo dusno a teplota těsně pod třiceti stupni Celsia, včera odletěl i rekonvalescent Gedeon, který by po svalovém zranění mohl být připraven na lavičce náhradníků. Chyběli jen dlouhodobí marodi Holeňák s Hrdličkou.

Dinamo Tbilisi, třetí tým loňského ročníku gruzínské ligy a vítěz domácího poháru, se před odvetou nevzdává. "První zápas je minulostí a my jsme před odvetou úplně v klidu. Postoupit není nereálné, pořád v to věříme," prohlásil kouč Giorgi Geguchadze.

Předpokládaná sestava Slavie
Černý - Došek, Latka, Bejbl, Kratochvíl - Piták, Švec, Kuka, Sedláček - Adauto, Fořt.
Zápas začíná v 18 hodin, hlavním rozhodčím bude Rakušan Brugger, vstupy a reportáž z druhého poločasu vysílá Radiožurnál.

Reklama

Související témata: