Hlavní obsah

Uličný postaví tři útočníky, podcenění Moldavanů odmítá

Pohlídat těsné vítězství 2:1 z Moldavska a bez problémů postoupit, to je hlavní cíl fotbalistů Sigmy Olomouc před dnešní odvetou druhého předkola Poháru UEFA s Nistru Otači. "Souboj s Otači je pro nás momentálně důležitější než liga, rádi bychom si zahráli v hlavní soutěži," prohlásil před čtvrteční bitvou olomoucký trenér Petr Uličný.

Článek

"Nastoupíme jen se třemi beky a vsadíme na ofenzívu. V útočné formaci nastoupí vedle zkušených i mladý Vyskočil," nastínil záměry kouč. Jednoznačně však odmítl, že odvážná taktika naznačuje neochvějnou víru v postup.

"Rozhodně soupeře nepodceníme. Moldavané jsou nebezpeční v protiútocích. Mohou hrát klidně, neboť nemají co ztratit. Jsou dynamičtí, rychlí v protiútocích. Pokud ale budeme disciplinovaní v obranné fázi, tak si vytvoříme i útočný tlak a věřím, že branku dáme," plánuje Uličný.

Přestože borce z Otači mohl hráčům ještě pustit na videonahrávce v přípravě, neudělal tak. "Nechci kluky zbytečně unavovat, soupeře viděli přímo na hřišti a znají jeho kvality. Spíše se musíme nažhavit na bojovný výkon a neutlumovat se záběry, které už hráči viděli," míní Uličný, jenž musí oželet Glose a Špiláčka.

Moldavský soupeř, který po dvou kolech vede domácí soutěž, přiletěl včera speciálem do Brna a v 18 hodin trénoval na stadiónu Sigmy.

Pravděpodobná sestava Olomouce
Vaniak - M. Hubník, Kovář, Hudec - König, Zbožínek, Kučera, D. Kobylík - Babnič - M. Vyskočil, Reiter.
Dnešní odvetné utkání začíná v 19 hodin, hlavním rozhodčím je Izraelec Yefet Alon. Zápas žádná televize nevysílá, vstupy chystá Radiožurnál.

Reklama

Související témata: