Hlavní obsah

Baník bude v Anglii sázet na defenzívu

MIDDLESBROUGH

V poklidném východoanglickém městě Middlesbrough vstoupí fotbalisté Baníku Ostrava do 1. kola Poháru UEFA. Proti nim sice bude stát novic v pohárových kláních, zároveň ovšem velice silný domácí tým. Trenér František Komňacký hodlá českému mistru naordinovat defenzívní taktiku, ještě v živé paměti totiž zůstává pětigólový výprask z předkola Ligy mistrů v Leverkusenu.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Fotbalisté Baníku budou chtít v Poháru UEFA napravit dojem z předkola Ligy mistrů

Článek

"Naše taktika bude víc postavena na bránění a rychlém přechodu do útoku, ovšem s menším počtem hráčů než v Německu," přiznal Komňacký, který už měl o sestavě jasno, ale nechtěl ji prozradit: "Sám jsem zvědav, jak se vypořádáme s důrazem a agresivnějším pojetím anglického fotbalu, zda máme typy na tak důrazné souboje."

O utkání je v Middlesbroughu velký zájem, Riverside Stadium pro 33 500 diváků bude na sto procent vyprodán. "Nesmíme podlehnout atmosféře," varoval Komňacký. Zatímco jeho tým dorazil až na Slončíka kompletní, Ostrovanům citelně chybějí zraněný nizozemský obránce Reiziger i španělský záložník Mendieta. "Máme na videu tři zápasy Angličanů. Větší ztrátou pro ně je absence Reizigera, obrana není tak pevná," řekl kouč.

Fotbalisté Baníku se ubytovali ve středu města a večer vyrazili na předzápasový trénink. Mohli si prohlédnout nádherný stadión, a zároveň už nasávat atmosféru dalšího fotbalového svátku. "Věřím, že tým k utkání nepřistoupí jako k formalitě. Zároveň je třeba mít také na paměti, že plat jednoho hráče Middlesbroughu je jako náš roční rozpočet," všiml si trenér.

Proti ligovému utkání s Blšany už jsou k dispozici s bolavými zády laborující Drozd a také Čížek, jehož trest se vztahoval jen na zápasy nejvyšší soutěže, na hrot útoku se asi vrátí Matušovič místo Papadopulose. Zatím jen na lavičce pravděpodobně zůstane navrátilec ze Slavie Lukeš. "Ale je v nominaci, do utkání může zasáhnout," dodal Komňacký.

Tým ,Boro', jak se klubu v Anglii přezdívá, trénoval v podvečer a trenér Steve McClaren skutečně neměl k dispozici španělského míčového kouzelníka Mendietu, jenž si poranil lýtko. "Beru výsledek, který nám dává šance v odvetě," řekl k šancím Baníku Komňacký.

Pravděpodobné sestavy:
Middlesbrough: Schwarzer - Parnaby, Southgate, Ehiogu, Quedrue - Németh, Boateng, Parlour, Zenden - Viduka, Hasselbaink.
Baník: Raška - Pospěch, Besta, Dvorník, Drozd - Látal, Bystroň, Zúbek, Čížek - Matušovič, Lička.
Zápas začíná ve 21 hodin SEČ, řídí jej Francouz Garbian i s asistentkou Lagrangeovou. Žádná česká televize ho nevysílá.

Reklama

Související témata:
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen