Hlavní obsah

Olomouc přišla o remízu v Zaragoze až v závěru

Škoda, musí si trpce přiznat fotbalisté Olomouce. Až do 83. minuty drželi v Zaragoze vysněnou a senzační remízu. Jenže pak se trefil střídající útočník Generelo a Hanáci budou v odvetě 1. kola Poháru UEFA dohánět manko."Obrovská škoda. Vždyť jsme domácí prakticky nepouštěli do šancí," povzdechl si trenér Olomouce Petr Uličný.

Článek

Jeho svěřenci vyrukovali na domácí s defenzivní taktikou, na trávníku stála před obranou pětičlenná záloha a aktivní domácí si v útoku nevěděli rady. Za vše hovoří skutečnost, že si Zaragoza vypracovala za první poločas pouze jednu jedinou vážnou šanci: po půl hodině se dostal u značky pokutového kopu k míči Drulič, jenže Vaniakovu branku z voleje přestřelil.

Olomouc to zkoušela z brejků, Vyskočil se už probíjel do stoprocentní šance, když mu pod nohy padl stoper Alvaro. Krátce před pauzou zastavil Vyskočila podobným způsobem i Milito. Olomouc bránila vskutku důsledně a obětavě, ale druhou půli začala také aktivněji. Babnič si narážel v šestnáctce s Vyskočilem a obrana vítěze španělského poháru zachraňovala na poslední chvíli.

Zaragoza působila zoufale, nic nevymyslela, ale v 83. minutě stadión vybuchl nadšením: Generelo byl na place osm minut, když se do míče opřel z 18 metrů a balón šťastně chumlem hráčů proklouzl za Vaniaka.

Real Zaragoza - Sigma Olomouc 1:0
Poločas: 0:0. Branka: 83. Generelo. Rozhodčí: Nobs - Hidber, Salerno (všichni Švýc.). ŽK: Drulič - Hubník. Diváci: 28.000.
Zaragoza: Luis García - Cuartero, Alvaro, Milito, Aranzábal - Cani (75. Generelo), Drulič (61. Galletti), Soriano (75. Javi Moreno), Movilla, Sávio - Vila. Trenér: Muňoz.
Olomouc: Vaniak - R. Hubník, Kovář, Hudec, Kučera - Randa, Zbožínek, Špiláček, D. Kobylík - Vyskočil (61. Bednář), Babnič (72. Bouška). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: