Hlavní obsah

Baník by spasil asi jen rychlý gól

OSTRAVA

Jen konečný čtyřgólový rozdíl ve skóre by umožnil fotbalistům Baníku postup z 1. kola Poháru UEFA do základní skupiny. Middlesbrough poprvé v klubové historii vyrazilo k ostrému utkání mimo Anglii, do Ostravy přijelo bez řady opor, ale výhra 3:0 v prvním utkání staví hosty do role favorita.

Článek

Českého mistra by mohl spasit snad jedině rychlý úvodní gól. "Prohráváme v podstatě v poločase nula tři, takže musíme logicky vsadit na útočný styl. Naše naděje nejsou veliké, ovšem dokud žijí, pak se o postup musíme poprat," konstatoval trenér Baníku František Komňacký, který bude postrádat zraněné kvarteto König, Lukeš, Slončík, Zavadil.

:. ANKETA
Jak si povede ostravský Baník v odvetě 1. kola Poháru UEFA? Hlasujte na konci článku.

Oslabení Angličané

To Angličané jsou na tom hůře. Do Ostravy dorazili bez sedmičky členů základní sestavy Reizigera, Ehiogua, Riggota, Joba, Parloura a útočných tanků Viduky s Hasselbainkem.

"Věděl jsem to," uvedl Komňacký a dodal, že neúčast elitních střelců soupeře je výhodou Baníku. "Jenže někdy hráči, kteří nemají místo jisté, jsou pro tým přínosnější," řekl kouč a vyloučil, že by Ostravané speciálně pilovali penalty. Na ty by došlo, pokud by byl po 90 minutách i prodloužení stav 3:0: "Zkusí si je jen hráči, kteří by na ně šli v normálním hracím čase."

Z týmu Middlesbrough sálala i přes citelné oslabení velká sebedůvěra. "Věřím, že postup nám neunikne, i když se ve fotbale může stát ledacos," vyhlásil hned kouč Boro Steve McClaren a dodal, že absentující fotbalisté nemají souvislost s blížícím se víkendovým duelem s Manchesterem United.

"Skutečně jsou zranění. Od domácího utkání s Baníkem jsme v Premier League dvakrát prohráli a s nepříjemnou situací si musíme poradit sami."

Tajili sestavy

Trenéři sestavy svých týmů tajili. "Hrát budou ti nejlepší," diplomaticky odvrátil dotazy na zahajovací jedenáctku Komňacký a McClaren ho napodobil: "Možná budeme hrát jen na jednoho útočníka, ale jisté to zatím ještě není."

Angličany by měly na Bazalech, které asi nebudou vyprodány, podporovat dvě tisícovky fanoušků. Ti už od včerejška zaplavovali centrum Ostravy. "Je příjemné, že tu nebudeme sami," dodal kouč Middlesbrough.

Před soubojem
Baník: Raška - Pospěch, Besta, Dvorník, Drozd - Látal, Bystroň, Zúbek (Lička), Čížek - Matušovič, Papadopulos.
Middlesbrough: Schwarzer - Parnaby, Southgate, Cooper, Queudrue - Mendieta, Doriva, Downing (Christie), Boateng, Zenden - Németh.
Utkání začíná ve 20.45 h, řídí jej Ital Trefoloni a přímý přenos vysílá britská stanice ITV.

Reklama