Hlavní obsah

Olomouc spoléhá na standardky

OLOMOUC

Vstřelit co nejdříve vedoucí gól, udržet čisté konto a pak ještě přidat druhou trefu do černého. To je plán trenéra fotbalistů olomoucké Sigmy Petra Uličného na postup z 1. kola Poháru UEFA přes španělský Real Zaragoza. Ten před čtrnácti dny doma Hanáky porazil 1:0.

Článek

"Vypadá to jednoduše. Jsem ale realista, a tak vím, že to budeme mít nesmírně těžké. Španělé jsou dynamičtější, rychlejší, avšak hratelní. Ať ale nedojde na penalty. To by pro nás asi nebylo dobré. Vyřadily nás teď na ně v Poháru ČMFS třetiligové Hranice. Pevně však věřím, že vyhrajeme 2:0 a postoupíme," řekl Uličný s tím, že prosadit by se jeho svěřenci mohli především ze standardek.

"Tam vidím snad jedinou slabinu soupeře. V tréninku jsme se proto nácviku standardních situací hodně věnovali. Když je Kobylík bude zahrávat, jak si představuji, mělo by to přinést ovoce," uvedl Uličný.

Zároveň ale varoval před ofenzívní silou Španělů, kterou podle něj představují zejména záložník Sávio i útočníci Javi Moreno a Villa. "Neznamená to však, že budeme hrát zezadu. Naopak musíme být aktivní. Jinak si standardky, na které nejvíce spoléháme, ani nevytvoříme. Po ztrátě míče však samozřejmě musíme i precizně bránit," konstatoval Uličný.

K dispozici bude mít všechny hráče včetně Špiláčka, který nedohrál sobotní ligový zápas s Blšany. "Měl bolestivě nakopnutý nárt, ale už trénuje a je připraven nastoupit," vysvětlil Uličný a dodal, že Sigma nastoupí v rozestavení 4-4-2, přičemž slovenský kanonýr Reiter, jenž si už doléčil zranění z reprezentace své země, zůstane na lavičce.

:. ANKETA
Postoupí Olomouc z 1. kola Poháru UEFA? Hlasujte na konci článku.

Kouč hostů: Útočit musí Sigma

Španělé přiletěli speciálem do Brna v úterý hodinu před polednem. Odtud se autobusem přesunuli do Olomouce, kde našli azyl v hotelu Gemo. Večer si pak vyzkoušeli trávník Androva stadiónu. V Zaragoze zůstali zranění Oscar a Cuartero. "Není to však pro nás oslabení. Na každý post máme dostatek kvalitních hráčů," uvedl kouč Realu Victor Muňoz s tím, že šance na postup jsou rovnocenné.

"Výsledek prvního duelu je příznivější z mého pohledu pro Sigmu. V Olomouci to ale bude jiný zápas než u nás. Doma jsme museli útočit my. Teď však bude muset hrát ofenzívně Sigma a v tom je naše šance," konstatoval Muňoz.

Před soubojem
Olomouc: Vaniak - Hubník, Kovář, Hudec, Kučera - Randa, Zbožínek, Špiláček, Kobylík - Babnič, Bednář.
Zaragoza: Luis García - Ponzio, Almaro, Milito, Aranzábal - Galleti, Movilla, Zapater, Sávio - Javi Moreno, Villa.
Zápas začíná v 19:00, jako hlavní bude utkání řídit Chorvat Širič. Žádná česká televize přímý přenos nevysílá.

Reklama

Související témata: