Hlavní obsah

Olomoučtí nevěřili, že nepostoupili

pem,vnPrávo

Krůček chyběl olomoucké Sigmě k postupu přes španělskou Zaragozu do další fáze Poháru UEFA. V závěru však do té doby skvěle hrající Hanáci nepochopitelně zkolabovali a ztratili nejen prakticky vyhraný zápas, ale i senzační postup.

Článek

"Ještě nevěřím tomu, že jsme vyřazeni," soukal ze sebe bezprostředně po závěrečném hvizdu zdrcený kapitán Radim Kučera. "Sedmdesát minut jsme je k ničemu nepustili v Zaragoze, sedmdesát pět zase u nás a nakonec vypadáme, jako bychom to odchodili.

Nejraději bych plakal a zahodil kopačky. V závěru jsme totálně zkolabovali. Gól na 2:1 nás srazil do kolen. Byla to však nešťastná situace. Nakopnutý balón propadl na zadní tyč k Sorianovi a jeho tečovaná střela skončila v síti. Krátce před tím jsem už uvažoval o tom, jaké atraktivní soupeře ve skupině vyfasujeme," tvrdil Kučera.

Do breku bylo i stoperovi Martinu Hudcovi. Sigmu sice brzy dostal hlavou do vedení, ale pak ji vlastním gólem definitivně připravil o naděje. "Cítím se hrozně. Hru jsme kontrolovali a najednou přijdou takové góly. Při tom druhém, který jsme inkasovali, jsem se snažil odkopnout míč, ale naneštěstí jsem ho trefil špatně a skončil v síti," konstatoval Hudec.

Podobně hovořil i nelepší muž Hanáků David Kobylík. Za rozhodující moment ale označil situaci ze 74. minuty, kdy zákrok gólmana Luise Garcii na Babniče sudí posoudil jako regulérní. "Jasná penalta. Bába říkal, že ho brankář stáhl za dres. Mohli jsme dát třetí gól a bylo by rozhodnuto. Takto nám zbyly jen oči pro pláč. Stále tomu nemohu uvěřit. Když jsme inkasovali, síly na zvrat už nezbývaly. Nemáme se ale za co stydět. Až na ten nešťastný konec, jsme předvedli parádní výkon a dokázali, že fotbal umíme," uvedl Kobylík.

Reklama

Související témata: