Hlavní obsah

Dvanáct Čechů čeká na soupeře v Poháru UEFA

PRAHA

Ve švýcarském Nyonu se krátce po poledni rozlosuje druhé kolo Poháru UEFA už bez českých zástupců. Přesto však na los čeká řada českých fotbalistů ve službách zahraničních týmů. Na rozdíl od minulých let se hraje další fáze soutěže v pětičlenných skupinách, z nichž do vyřazovací části postupují vždy nejlepší tři celky.

Článek

Celkem dvanáct českých fotbalistů bude s napětím sledovat, se kterými soupeři změří síly. Hned sedm Čechů čeká v Petrohradu - vedle Jana Flachbarta, Martina Horáka, Lukáše Hartiga, Radka Šírla a Pavla Mareše také trenéři Vlastimil Petržela a Vladimír Borovička. V Auxerre pak René Bolf, David Rozehnal v Bruggách, v aténském Panionisu Jaroslav Drobný s Petrem Vlčkem, Štěpán Vachoušek a Libor Sionko v Austrii Vídeň a Robert Vágner ve Ferencvárosi.

A přibýt k nim mohou další, dokonce i celý klub. Ze skupin postoupí dál první tři týmy, které na 32 doplní osm celků ze třetích míst základní fáze Ligy mistrů, což může být případ pražské Sparty.

V jedné skupině se nesmí utkat dvě mužstva z téže země. Dále pravidla určují, že ve skupině se nebude hrát systémem doma-venku, jak jsou na to zvyklé týmy třeba z Ligy mistrů. S každým soupeřem se mužstvo utká jen jednou a počítač rozhodne, s kterými kluby doma a s kterými venku.

Finále přivítá 18. května 2005 lisabonský stadión Josého Alvaladeho, domov Sportingu Lisabon, který ještě rovněž v soutěži zůstává.

Před losem
Koš 1 (nejvýše nasazení)
Lazio, Parma, Feyenoord, Newcastle, AEK Atény, Stuttgart, Bruggy, Glasgow Rangers
Koš 2
Villareal, Auxerre, Schalke, Sporting Lisabon, Zaragoza, Besiktas, Benfica, Lille
Koš 3
Bilbao, Sevilla, Dinamo Záhřeb, Basilej, Sochaux, Middlesbroug, Utrecht, GAK Štýrský Hradec
Koš 4
Partizan, Steaua Bukurešť, Hearts, Heerenveen, Cáchy, Amica Wronki, Panionios Atény, Dněpropetrovsk
Koš 5
Ferencváros, Standard Lutych, Aigaleo, Alkmaar, Petrohrad, Beveren, Austria Vídeň, Dinamo Tbilisi

Reklama