Hlavní obsah

'Český' Petrohrad nenarazí v Poháru UEFA na velká jména

NYON

Zenit Petrohrad, jehož barvy hájí sedm českých vyslanců, se v úterním losování skupin 2. kola Poháru UEFA vyhnul velkým jménům. Z prvních dvou košů mohli dostat silné týmy z Itálie, Anglie, Španělska či Německa, ale nakonec vyvázli s AEK Atény a Olympiquem Lille. Dalšími soupeři jsou FC Sevilla a německá druholigová Alemannia Cáchy.

Článek

Řecký klub, který v létě řešil vážné finanční potíže a opustila jej většina reprezentantů, svěřenci Vlastimila Petržely přivítají doma. Pak je čeká cesta do Lille, znovu doma Sevilla a nakonec vystoupení v Německu.

Pomstí Rozehnal Olomouc?

Pikantní soupeře má stoper David Rozehnal v dresu FC Bruggy. V duelu se Zaragozou může pomstít své bývalé spoluhráče z Olomouce, kteří na španělském klubu v minulém kole ztroskotali, a v zápase s Austrií Vídeň si vyzkouší, jaké je bránit Libora Sionka a Štěpána Vachouška. Ani jeden z českých legionářů se nevyhne zájezdu do ukrajinského Dněpropetrovsku, na jejich vzájemný zápas dojde ve Vídni.

Radost z losu mohou mít čeští krajánci v barvách Panioniosu Atény. Jaroslav Drobný a Petr Vlček nepojedou na hřiště Dinama Tbilisi, naopak se v duelu se Sportingem Lisabon představí na novém stadionu Josého Alvaladeho, který bude hostit i finále. René Bolf se zase se spoluhráči z Auxerre podívá do domovského stánku Glasgow Rangers.

První zápasy jsou na programu 21. října, dál se bude hrát 4. a 25. listopadu, 1. a 2. prosince a 16. a 17. prosince. Hracími dny jsou čtvrtky, jen polovina utkání předposledního a posledního kola je v plánu i ve středu.

Z pětičlenných skupin postoupí dál první tři týmy, které na 32 doplní osm celků z třetích míst základní fáze Ligy mistrů. Finále se bude hrát 18. května v Lisabonu.

Složení skupin 2. kola Poháru UEFA
Skupina A: Feyenoord Rotterdam, Schalke 04, FC Basilej, Heart of Midlothian, Ferencváros Budapešť.
Skupina B: AC Parma, Besiktas Istanbul, Athletic Bilbao, Steaua Bukurešť, Standard Lutych.
Skupina C: FC Bruggy, Real Zaragoza, FC Utrecht, Dněpr Dněpropetrovsk, Austria Vídeň.
Skupina D: Newcastle United, Sporting Lisabon, FC Sochaux, Panionios Atény, Dinamo Tbilisi.
Skupina E: Lazio Řím, FC Villarreal, FC Middlesbrough, Partizan Bělehrad, FC Egaleo.
Skupina F: Glasgow Rangers, AJ Auxerre, GAK Štýrský Hradec, Amica Wronki, AZ Alkmaar.
Skupina G: VfB Stuttgart, Benfica Lisabon, Dinamo Záhřeb, SC Heerenveen, SK Beveren.
Skupina H: AEK Atény, Olympique Lille, FC Sevilla, Alemannia Cáchy, Zenit Petrohrad.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články