Hlavní obsah

Ferguson: Nemůžeme si stěžovat, uspěl lepší tým

Bilbao

Tři porážky ve čtyřech zápasech. S takovou bilancí ukončili fotbalisté Manchesteru United účinkování v Evropské lize. "Rudí ďáblové" na podzim překvapivě nepostoupili ze základní skupiny Ligy mistrů a renomé na mezinárodní scéně si nevylepšili ani v evropském poháru "číslo dvě". Nad jejich síly byl už v osmifinále houževnatý Athletic Bilbao.

Foto: Phil Noble, Reuters

Zachmuřený trenér Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

United s baskickým mužstvem nejprve prohráli doma 2:3, ve čtvrteční odvetě na stadiónu San Mamés pak podlehli 1:2. "Myslím, že si nemůžeme stěžovat, protože jde dál lepší mužstvo. Nepostoupili jsme z Ligy mistrů a teď jsme venku i z Evropské ligy. Je to velké zklamání," uvedl na klubovém webu trenér Alex Ferguson.

Mrzela ho hlavně úvodní branková situace z 23. minuty, když Amorebietův nákop z vlastní půlky trefil přesným volejem k tyči Fernando Llorente. "Nedokážu uvěřit tomu, že anglický tým dostane takovýhle gól. Na druhou stranu byl první poločas celkem vyrovnaný a vedli jsme si v něm dobře. Krátce po přestávce se však začalo dařit Bilbau, mohlo nám dát dva, tři góly," řekl skotský kouč.

Rudí ďáblové se zaměří jen na Premier League

Manchesterský celek už vypadl z obou domácích pohárů a zůstává ve hře "jen" o obhajobu titulu v anglické lize. Podle Fergusona neznamená ani konec v Evropě ulehčení do těžkého ligového finiše. "Absolutně necítíme žádnou úlevu, protože máme před sebou stále deset utkání. To je dost dlouhá cesta, kterou musíte ujít, než získáte titul. Nejprve musíme v sobotu porazit Wolverhampton," uvedl trenér, jehož tým vede tabulku o bod před městským rivalem City.

Zastupujícímu kapitánovi United Patrici Evrovi je jasné, že prvenství v Premier League je jedinou šancí, jak zachránit nepovedenou sezónu. "Takový klub jako Manchester United by měl být schopný vyhrát každou soutěž. Teď už ale bohužel nemáme na výběr a musíme se soustředit na ligu," prohlásil francouzský obránce.

Trenér Bilbaa Marcelo Bielsa si postupu přes jeden z nejlepších klubů světa hodně cenil. "Vítězství nám umožňuje pokračovat v soutěži, a když byl soupeřem Manchester United, tak se vše násobí," uvedl argentinský kouč, jenž je na lavičce Athletiku působí od začátku sezóny.

Reklama

Související témata: