Hlavní obsah

Fotbal není sex po telefonu, protestovali fanoušci Schalke

Gelsenkirchen

Už Plzeň fanoušky německého Schalke pořádně vydráždila, teď je ovšem španělské Bilbao vytočilo ještě víc. Devadesát eur za vstupenku na odvetu do sektoru pro příznivce hostů, to je podle jejich mínění naprostá nehoráznost. Proto se také během čtvrtečního prvního čtvrtfinálového duelu vytasili s transparenty, na nichž třeba stálo: "Vstup € 90 = 1 EUR za minutu? Fotbal není sex po telefonu!"

Foto: repro Marca.com

Protest fanoušků Schalke proti cenám vstupenek

Článek

Plzeň pobouřila Němce už v únoru, když na zápas vyřazovací fáze Evropské ligy mezi Viktorií a Schalke mínila nasadit cenu vstupenek kolem 2 500 korun, tedy kolem sto eur. Bundesligový klub se ozval, neboť v jeho Veltins areně stál nejdražší lístek na odvetu  jen čtyřicet eur a nejlacinější dokonce pouze šestnáct. I v Plzni proto nakonec slevili a dali do prodeje lístky ve třech cenových relacích od 1600 po 2000 korun.

Němečtí fanoušci sice přijeli v omezeném počtu, ale přijeli, zatímco spousta domácích diváků na protest proti vysokému vstupnému do Štruncových sadů nepřišla.

Španělské Bilbao se ovšem nepoučilo a požaduje na fanoušcích Schalke za vstupenku na odvetu 90 eur a k tomu ještě poplatek za rezervaci. To klubové příznivce modrobílých rozlítilo natolik, že na čtvrteční první zápas přišli s transparenty: "Vstup € 90 = 1 EUR za minutu? Fotbal není sex po telefonu!"

Spočítali si, že výlet do Baskicka by je vyšel stejně draho, jako erotické laškování po telefonní lince.

Teď už podobné starosti asi nemají. Jejich Schalke totiž prohrálo domácí utkání 2:4, takže je zbytečné, aby němečtí diváci k odvetě cestovali.

Reklama

Související témata: