Hlavní obsah

Falcao znovu prožívá sen, který se stal skutečností

Zatímco většina fotbalistů se za celou kariéru nedočká jediné trofeje z evropských pohárů, kolumbijský útočník Radamel Falcao vyhrál Evropskou ligu dvakrát během dvou let. Navíc s různými týmy a vždy se o to zasloužil jako nejlepší střelec soutěže. Přiznává, že v posledních dvou letech prožívá sen, který se stal skutečností.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Falcao je velmi pobožný hráč.

Článek

Šestadvacetiletý kanonýr loni dovedl k triumfu Porto rekordními 17 zásahy, tentokrát slavil s Atlétikem Madrid. Tomu pomohl 12 brankami, z toho dvěma při středeční finálové výhře 3:0 nad Bilbaem.

"Loňská sezóna byla výjimečná, ale když jsem přicházel do Atlétika, říkal jsem, že bych ji rád zopakoval a vyhrál znovu Evropskou ligu. A sen se nyní stal znovu skutečností," zářil Falcao po vítězném finále v Bukurešti.

"Když jsem šel do Atlétika, mnoho lidí říkalo, že je to chyba. Jsem moc rád, že jim teď mohu dokázat, jak se mýlili. Ani neumím popsat, jak jsem teď šťastný. Je neuvěřitelné vyhrát Evropskou ligu s dvěma týmy a jako nejlepší střelec. Nemám slov," dodal Falcao, který do Atlétika v létě zamířil za 40 miliónů eur.

Kolumbijský "tygr" znovu sklízí slova chvály. Především za to, jak si ve finále poradil při svých dvou gólech. Sám však říká, že jen dělá to, co mu bylo řečeno.

Poslechl tátu

"Táta mi vždycky radil, že mám střílet na zadní tyč. Tak jsem ho poslechl. Určitě bude mít radost," uvedl Falcao k prvnímu gólu, při kterém se uvolnil a technickou střelou na zadní tyč otevřel skóre.

Trenér Atlétika Diego Simeone věří, že Falcao zůstane v Madridu i v další sezóně. "Doufám. Ale když ne, budu rád, pokud se stane cokoli, co pro něj bude nejlepší. Říkal jsem mu, že si ho velmi vážím a že ho mám moc rád," prohlásil Simeone.

Důležitým je i Diego

Podobně důležitým hráčem je však podle Simeoneho také brazilský záložník Diego, který je v týmu na hostování z Wolfsburgu. "Jeho získání na trvalý přestup je pro nás hodně důležité. Diego je stejně jako Radamel naším klíčovým hráčem. Když jsou na hřišti, víme, že můžeme vyhrát," řekl Simeone.

Tým převzal v prosinci na desátém místě ve španělské lize a nyní bude v posledním kole bojovat o čtvrtou příčku, znamenající postup do Ligy mistrů. "Věřím, že to zvládneme a dotáhneme vše do nejlepšího konce," dodal.

Reklama

Související témata: