Hlavní obsah

Bursaspor uspěl s odvoláním a může do Evropské ligy

Lausanne

Turecký fotbalový klub Bursaspor uspěl s odvoláním a může hrát Evropskou ligu. Rozhodl o tom dnes Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne, který zároveň udělil týmu pokutu čtvrt miliónu eur (6,4 miliónu korun).

Článek

Bursaspor dostal v květnu od UEFA roční zákaz startů v evropských pohárech za to, že se zpožděním splácel částky za přestup zambijského útočníka Collinse Mbesumy z Portsmouthu před pěti lety. CAS dnes podle agentury AP změnil trest na podmíněný s tříletou lhůtou a povolil klubu účast v Evropské lize, kam se Bursaspor kvalifikoval díky postupu do finále Tureckého poháru.

"To rozhodnutí (UEFA) nedávalo po právní stránce žádný smysl. Byli jsme všeho zproštěni. Máme pocit, že jsme posloužili jako obětní beránci pro potrestání země jako takové," uvedl člen představenstva a právní poradce klubu Öztürk Yazici. "Nikomu nic nedlužíme, tohle je případ z roku 2008. Jak by mohl být klub bez dluhů takto potrestán," prohlásil.

Ve středu UEFA zakázala start v příštím ročníku Evropské ligy Sigmě Olomouc za účast v korupční aféře s Bohemians Praha, která se táhne od roku 2009. Vedení Olomouce se rozhodlo proti verdiktu neodvolat, dnes Sigmu v soutěži nahradila Mladá Boleslav.

UEFA v květnu vyloučila na rok z pohárů vedle Bursasporu i další turecké celky Besiktas a Gaziantepspor kvůli finančním problémům a neprůhledným ekonomickým vazbám. Naopak Fenerbahce se podle dnešních informací nemusí obávat, že by podruhé za sebou přišlo o start v Lize mistrů, i když jeho prezident je stále ve vazbě kvůli podezření z korupce a turecké soudy rozsáhlý případ pořád řeší.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články