Hlavní obsah

Fotbalisté Machačkaly nesmějí hrát Evropskou ligu doma

Fotbalisté Anži Machačkala nesmějí hrát zápasy Evropské ligy na svém stadiónu. UEFA o tom podle představitelů ruského klubu rozhodla z bezpečnostních důvodů. V druhém předkole EL se Anži 19. července utká s vítězem duelu mezi albánským celkem Flamurtari a Honvédem Budapešť, musí však hledat jiný stadión.

Článek

Machačkala je hlavním městem autonomní Dagestánské republiky. Dagestán je v posledních dvou letech centrem povstaleckých skupin, které usilují o odtržení severokavkazských oblastí od Ruska a o vyhlášení samostatného islámského státu.

Představitelé klubu vyjádřili nad rozhodnutím UEFA lítost a zklamání. "Zápasy ruské ligy i poháru hrajeme v Machačkale už více než 20 let. Během té doby nedošlo na našem stadiónu k žádnému vážnějšímu incidentu," uvedl generální ředitel Ajvaz Kaziachmedov.

Do bohatého klubu v poslední době přišli například kamerunský útočník Samuel Eto'o, slavný Brazilec Roberto Carlos nebo nizozemský trenér Guus Hiddink. Naopak český fotbalista Jan Holenda dnes přestoupil z Anži do jiného ruského týmu Rostova.

Reklama

Související témata: